ΠΑΓΓΑΙΟ — 01 Ιουνίου 2012
  • Views411

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης σε συνεργασία με τον Δήμο Παγγαίου και στο πλαίσιο της πανελλαδικής καλοκαιρινής καμπάνιας του Future Library «Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη», ξεκινάει τις καλοκαιρινές της δράσεις με μία εξόρμηση στη φύση! Με αφορμή την παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος, καλεί τους κατοίκους της Ελευθερούπολης να συμμετέχουν στη δράση καθαρισμού του περιαστικού ρέματος της πόλης (απέναντι απ’ το δημοτικό στάδιο), με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων σε ό,τι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος και των υδάτινων πόρων.

Η δράση θα γίνει το Σάββατο 9 Ιουνίου. Στις 10:00 π.μ. θα συγκεντρωθούμε έξω από το κτίριο της Βιβλιοθήκης και στις 10:30 π.μ. θα κατευθυνθούμε με τα πόδια μέχρι το σημείο απ’ όπου θα ξεκινήσει η «εκστρατεία» καθαριότητας. Θα προσπαθήσουμε να απομακρύνουμε όσα περισσότερα σκουπίδια μπορούμε κατά μήκος του καναλιού. Στις 12:00 μ θα επιστρέψουμε στο χώρο της Βιβλιοθήκης, απ’ όπου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να δανειστούν βιβλία σχετικά με το περιβάλλον. Αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια θα είναι ο Δήμος Παγγαίου, ο οποίος θα φροντίσει να απομακρύνει τα σκουπίδια που θα συγκεντρωθούν, αλλά και θα μας δροσίσει με κρύα ροφήματα.

Θα προηγηθεί «εκστρατεία» ενημέρωσης των μικρών φίλων της Βιβλιοθήκης την Τρίτη 5 Ιουνίου 2012. Πιο συγκεκριμένα, ένας επιμορφωτής από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλίππων θα έρθει στη Βιβλιοθήκη και θα υλοποιήσει βιωματικό εργαστήριο με θέμα το πρόβλημα διαχείρισης του νερού. Η δράση γίνεται σε συνεργασία με το ΚΠΕ Φιλίππων και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας και απευθύνεται στους μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης των δημοτικών σχολείων της Ελευθερούπολης.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments