ΚΟΣΜΟΣ — 30 Μαρτίου 2013
  • Views250

Χωρίς αποτέλεσμα για το σχηματισμό κυβέρνησης, ολοκληρώθηκαν οι διαβουλεύσεις και οι συναντήσεις μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων στην Ιταλία.

Όπως όλα δείχνουν ο πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, πρόκειται να εκμεταλλευτεί τις επόμενες ημέρες της ανάπαυλας του Καθολικού Πάσχα για να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις του.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του με τον Ναπολιτάνο, ο αντιπρόεδρος του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Ενρίκο Λέτα, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης ευρείας συμμετοχής.

«Οι μεγάλες αντιθέσεις και οι συγκρούσεις μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων τα τελευταία χρόνια δυσκολεύουν το σχηματισμό συμμαχίας μεταξύ των παραδοσιακών κομμάτων. Αυτό δεν ανταποκρίνεται στην αλλαγή που ζήτησε η χώρα».

Ο επικεφαλής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων στη Γερουσία, Βίτο Κρίμι, εξέφρασε εκ νέου τη σταθερή στάση του κόμματος του, να μην στηρίξει οπιαδήποτε κυβέρνηση συμμαχίας.

«Επαναλαμβάνουμε την απόφαση μας να μην δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης σε κυβερνήσεις πολιτικές ή ψευτοτεχνοκρατικές. Είμαστε έτοιμοι να ψηφίσουμε νόμους στο Κοινοβούλιο που είναι σύμφωνοι με το πρόγραμμα μας, όπως η αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο νόμος κατά της διαφθοράς και ο νόμος κατά των διαπλεκόμενων συμφερόντων».

Ο πρόεδρος της Ιταλίας έχει εκφραστεί κατά της διεξαγωγής νέου γύρου εκλογών άμεσα καθώς θα οδηγήσουν πιθανότατα σε ακόμα ένα αδιέξοδο. Τα πράγματα περικπλέκονται ακόμα περισσότερο, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η κεντροαριστερή συμμαχία του Μπερσάνι που είχε έρθει πρώτη στις προηγούμενες εκλογές, τώρα έρχεται δεύτερη.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments