ΚΟΣΜΟΣ — 30 Ιουνίου 2013
  • Views174

Αντιδράσεις για το t-shirt που πωλείται στα ράφια τουριστικού καταστήματος

Μπορεί κάποιος επικαλούμενος το εμπορικό δαιμόνιο να ξεπεράσει τα όρια και να εκμεταλλευθεί ακόμα και μία τραγωδία προς όφελός του; Κατάστημα τουριστικών ειδών στην Ιταλία το έκανε, σοκάροντας πολλούς με την απόφασή του.

Στο προαύλιο καταστήματος, λοιπόν, στην παραθαλάσσια περιοχή Καστιλιόνε Ντελα Πεσκάια σε σημείο όπου οι τουρίστες μπορούν να διακρίνουν εύκολα, τουριστικές μπλούζες περιμένουν τον επόμενο αγοραστή. Μία, όμως, από τις κακόγουστες αυτές μπλούζες φέρει στάμπα με φωτογραφία από το πολύνεκρο ναυάγιο του Κόστα Κονκόρντια στο νησί Τζίλιο που είχε συγκλονίσει την Ιταλία πριν ένα χρόνο.

Η μακάβρια ιδέα δεν βρήκε συμμάχους, καθώς οι κάτοικοι της περιοχής έσπευσαν να ενημερώσουν τον δήμαρχο, Σέρτζο Ορτέλι, ο οποίος απαίτησε την απόσυρση των t-shirt δηλώνοντας πως στην πόλη είναι ακόμα ζωντανή η τραγωδία και πως για τέτοιου είδους πρωτοβουλίες δεν έχει έρθει η κατάλληλη στιγμή.

Το πλοίο Κόστα Κονκόρντια προσέκρουσε την 16η Ιανουαρίου του 2012 σε ύφαλο, σκορπώντας τον θάνατο σε 32 επιβάτες και μέλη του πληρώματός του, ενώ ο κυβερνήτης του, Φραντσέσκο Σκετίνο, το εγκατέλειψε αδιαφορώντας για την τύχη των επιβατών.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments