ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 14 Ιουνίου 2013
  • Views240

Με δύο επιστολές προς τους συναρμόδιους υπουργούς Λυκουρέντζο και Μανιτάκη, οι γιατροί της Αθήνας (ΙΣΑ) ζητούν να καταβληθούν άμεσα τα παλιά χρέη προς τον κλάδο, τα μέλη του οποίου αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρά ζητήματα βιοπορισμού.

Ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας, με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Αν.Λυκουρέντζο και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αν. Μανιτάκη, ζητάει να λυθούν άμεσα όλα τα γραφειοκρατικά ζητήματα που δημιουργούν κολλήματα στην αποπληρωμή των οφειλών προς τους γιατρούς, οι οποίοι δεν έχουν εισπράξει τα ληξιπρόθεσμα χρέη εδώ και τρία χρόνια.

Από τον υπουργό Υγείας οι γιατροί ζητούν μάλιστα να προωθήσει ειδική νομοθετική ρύθμιση με την οποία να επιλύονται ζητήματα που προκύπτουν με το ελεγκτικό συνέδριο, το οποίο δεν εγκρίνει τον πρόχειρο λογιστικό έλεγχο για να πληρωθούν οι γιατροί.

Μάλιστα ο ΙΣΑ στην επιστολή του κάνει έκκληση να γίνει άμεσα η νομοθετική ρύθμιση αυτή καθώς όπως τονίζει: «οι γιατροί πλέον βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, αδυνατώντας, παρελθόντος του χρόνου, να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να διασφαλίσουν τα μέσα βιοπορισμού της οικογένειάς τους».

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments