ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 03 Ιουνίου 2013
  • Views176

Συνεχίζεται και σήμερα στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ η ταλαιπωρία των συνταξιούχων που δεν έλαβαν σύνταξη επειδή δεν είχαν δηλώσει ΑΦΜ και ΑΜΚΑ.

Οπως δήλωσε στο MEGA ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ήδη την Παρασκευή εξυπηρετήθηκαν 12.500 συνταξιούχοι, ενώ τονίζει ότι εντός της ημέρας θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση και θα τακτοποιηθεί το σύνολο των συνταξιούχων. «Πρέπει να τηρήσουμε τους νόμους, επί έξι μήνες δεν τους τηρούσαμε» δήλωσε σήμερα ο κ. Σπυρόπουλος.

«Αν δεν ολοκληρωθεί η απογραφή μέχρι 6 Ιουνίου, η ταλαιπωρία θα παραταθεί για ένα μήνα» δήλωσε ο πρόεδρος εργαζομένων του ΙΚΑ, Γ. Κυριακόπουλος, τονίζοντας ότι η απογραφή δεν θα έπρεπε να είχε γίνει από τράπεζες αλλά από το ίδιο το ΙΚΑ.

Τα περιφερειακά και τοπικά υποκαταστήματα του ΙΚΑ παραμένουν ανοιχτά ώς τις 5 το απόγευμα, προκειμένου οι συνταξιούχοι με προβλήματα ΑΜΚΑ και ΑΦΜ να δηλώσουν τα στοιχεία και να πληρωθούν τη σύνταξη μηνός Ιουνίου.

Πρόκειται για τα περιφερειακά υποκαταστήματα του ΙΚΑ στην Αθήνα, τον Πειραιά, την Τούμπα (Θεσσαλονίκης) και το Ηράκλειο (Κρήτης), καθώς και τα τοπικά (υποκαταστήματα) σε Αλεξάνδρας, Ν. Ιωνίας, Καλλιθέας, Αγ. Παρασκευής, Γλυφάδας, Πατησίων, Αγ. Αναργύρων και Χαλανδρίου.

Οσοι δηλώσουν τα στοιχεία τους έως την 6η Ιουνίου 2013, θα λάβουν τη σύνταξη του Ιουλίου και τις επόμενες στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Εάν δηλώσουν τα στοιχεία τους μετά την 6η Ιουνίου, θα λάβουν τη σύνταξη του Ιουλίου και πάλι από το υποκατάστημα, μετά την πληρωμή των συντάξεων μηνός Ιουλίου στα πιστωτικά ιδρύματα.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments