• Views205

Με ικανοποιητική συμμετοχή και τον επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας Πύρρο Δήμα να ψηφίζει στην Ξάνθη, διεξάγεται η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέας νομαρχιακής Επιτροπής στο ΠΑΣΟΚ Ξάνθης.

Η διαδικασία ξεκίνησε στις 9 το πρωί, στο ξενοδοχείο Δημόκριτος, χωρίς προβλήματα ενώ λίγο πριν τις 2 ψήφισε ο Βουλευτής Επικρατείας και πασίγωνστος ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, ο οποίος πραγματοποίησε τριήμερη επίσκεψη στην Ξάνθη, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Δημήτρη Σαλτούρο.

Λίγο πριν προσέλθει δήλωσε στο XanthiPress.gr ότι αισθάνεται αρκετά χαρούμενος που ψηφίζει στην Ξάνθη και στηρίζει την προσπάθεια της νέας Νομαρχιακής. Από την πλευρά του ο Δημήτρης Σαλτούρος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι στο τέλος αυτής της διαδικασίας θα προκύψει ένα κόμμα συμπαγές, μαζικό και λαϊκό ως στόχος για την ανασυγκρότηση του πολιτικού χώρου, στην οποία πιστεύει ακράδαντα. Παράλληλα, επεσήμανε το γεγονός ότι η νέα αυτή προσπάθεια χαρακτηρίζεται από μεγάλη συμμετοχή της νεολαίας και δεν παρέλειεψε να ευχαριστήσει τον Αχιλλέα Τσαρτσάρα που παραδίδει τα ηνία της Νομαρχιακής.

Συγκινημένος ο Αχιλλέας Τσαρτσάρας

Όπως ανέφερε ο απερχόμενος Γραμματέας Αχιλλέας Τσαρτσάρας, η συμμετοχή των μελών υπολογίζεται ότι είναι αντίστοιχη, αν όχι μεγαλύτερη από αυτή του Συνεδρίου. Παράλληλα, δεν έκρυψε τη συγκίνησή του για το γεγονός ότι μετά από 6 χρόνια παραδίδει τη θέση του Γραμματέας, σε μια κρίσιμη συγκυρία και έχοντας διαχειριστεί πολλές, εύκολες και δύσκολες, καταστάσεις για την περιοχή. «Κανάμε και λάθη γιατί προσπαθήσαμε αρκετά, αλλά υπάρχει και συγκίνηση για το τέλος αυτής της διαδρομής», επεσήμανε στις δηλώσεις του.

Επικρατέστερος ο Αμανατίδης για νέος Γραμματέας

Παρών και ο Χρήστος Αμανατίδης, που θεωρείται ο επικρατέστερος για τη θέση του νέου Γραμματέα της Νομαρχιακής, ο οποίος ψήφισε και επεσήμανε ότι δεν πρέπει να προδικάζεται το αποτέλεσμα και ότι η πολιτική κατάσταση και η συγκυρία για το κόμμα είναι αρκετά κρίσιμες και απαιτούν προσπάθεια από όλους για την ανασυγκρότηση του κόμματος ώστε να επανέλθει κοντά στη λαϊκή τάξη.

Μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται το έργο της επέκτασης της οδού Σάρδεων. Παράταση

Παρά της καθυστερήσεις που υπήρξαν και τις συμπληρωματικές εργολαβίες το έργο  της επέκτασης της οδού Σάρδεων από την οδό Περικλέους μέχρι τη Νεάπολη, προχωρά και  οι εργασίες συνεχίζονται, περά από τα θέματα της οδοποιίας και την υπογειοποίηση δικτύων ύδρευσης, ΟΤΕ κλπ.

Πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο δόθηκε παράταση περαίωσης για την εργολαβία του έργου κατά 4 μήνες και η νέα ημερομηνία κατά την οποία πρέπει να παραδοθεί είναι η 10η Σεπτεμβρίου 2013. Είχε προηγηθεί η  σύμφωνη γνώμη της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας ΑΜΘ (αφού το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ) και σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.

Πολύπαθο αλλά κοντεύει στην ολοκλήρωση

Το πολύπαθο έργο είχε καθυστερήσει να δημοπρατηθεί μετά από πολύμηνες απεργιακές κινητοποιήσεις των μηχανικών του Δημοσίου, ενώ μετά τη δημοπράτηση και την υπογραφή της σύμβασης το Μάιο του 2012,  δημιουργήθηκαν ορισμένα προβλήματα και εμπλοκές και με την ξεχωριστή εργολαβία των έργων που γίνονται στο εσωτερικό του Στρατοπέδου Στεφανίδη, μέσα από το οποίο θα διέλθει ο δρόμος.

Ήδη στην περιοχή του αντλιοστασίου της ΔΕΥΑΞ το έδαφος όπου θα περάσει ο δρόμος βρίσκεται περίπου 1,5 μέτρο χαμηλότερα από τον παλιό δρόμο ενώ η διάνοιξη και η περιμετρική τοίχιση και περίφραξη του έργου έχει ολοκληρωθεί από το Στρατόπεδο και μέχρι την Νεάπολη, όπου συνδέεται με τον δρόμο της Εθ. Αιμοδότη.

Αναμένεται ότι θα δώσει μεγάλη διέξοδο στην κίνηση των οχημάτων από τον αστικό συνοικισμό προς την Καβάλα και θα αποσυμφορήσει την Κυψέλη και την οδό Πραξιτέλους.

Δ. Κάλφα, Φαρμακευτικός Σύλλογος: Εξαγγέλουν μειώσεις στα φάρμακα που οι ίδιοι είχαν αυξήσει!

 

Μειωμένη συμμετοχή στην αγορά φαρμάκου σε ορισμένες κατηγορίες ασθενών και ελεύθερη πρόσβαση σε φάρμακα σε περιορισμένο αριθμό ασθενών, εξήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός υγείας γεγονός όμως που στηλιτεύεται από τον κλάδο των φαρμακοποιών καθώς όπως σημειώνει εξαγγείλουν μειώσεις στα φάρμακα που οι ίδιοι αύξησαν.Σε δήλωσή της η Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ξάνθης Δέσποινα Κάλφα κάνει λόγο για συμμετοχές οι οποίες ήταν μειωμένες και αυξήθηκαν από την κυβέρνηση. Μάλιστα όπως τονίζει,  το μόνο που τελικά επιτυγχάνεται είναι η πτώση του φαρμάκου κατά παραδοχή και του ίδιου του υπουργού.

Κοινωνική πολιτική με χρήματα των φαρμακοποιών !
Σε ότι αφορά τώρα στις αντιδράσεις του κλάδου για την διανομή δωρεάν φαρμάκου σε άπορους και τον χαρακτηρισμό των φαρμακοποιών ως ανάλγητους η κυρία Κάλφα ζητάει πρώτα να απαντήσει η ίδια η κυβέρνηση τι έκανε γι αυτή την ομάδα του πληθυσμού.

Ανύπαρκτο κράτος  και υπαρκτή αλληλεγγύη
Πάντως, πέρα από τις όποιες κεντρικές διακηρύξεις που δεν φτάνουν ποτέ στην Κοινωνία, στην Ξάνθη φαρμακοποιοί, γιατροί, Μητρόπολη και πολίτες είναι αυτοί που στέκονται δίπλα στους άπορους συμπολίτες τους μέσα από το κοινωνικό ιατρείο και φαρμακείο και άλλες δομές, με την ανεργία στο Νομό Ξάνθης ν αγγίζει το 35 % και την κοινωνική πολιτική ανύπαρκτη.

Print Friendly

Share

About Author

Θόδωρος

(0) Readers Comments