ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 13 Μαΐου 2013
  • Views182

Την πεποίθηση του πως η Ελλάδα θα τα καταφέρει και βγει από την κρίση εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος τόνισε όμως πως «μία ή δύο γενιές ανθρώπων θα ταλαιπωρηθούν».

Σε συνέντευξη του στην ημερήσια ομογενειακή εφημερίδα Εθνικός Κήρυκας ο κ.Ιερώνυμος τόνισε «βοηθούν όλοι οι Έλληνες ακόμα και οι πτωχοί, λιγότερο οι πλούσιοι», ενώ στη συνέχεια τόνισε πως «η Ελλάδα θα βγει από το αδιέξοδο», αλλά «θα ταλαιπωρηθεί και θα πάει χαμένη μία ή δύο γενιές ανθρώπων».

«βοηθούν όλοι οι Έλληνες ακόμα και οι πτωχοί, λιγότερο οι πλούσιοι», ενώ στη συνέχεια τόνισε πως «η Ελλάδα θα βγει από το αδιέξοδο», αλλά «θα ταλαιπωρηθεί και θα πάει χαμένη μία ή δύο γενιές ανθρώπων».

Στη συνέχεια, ο Ιερώνυμος αναφέρθηκε και στην εκκλησιαστική περιουσία, για την οποία ανέφερε πως «όση έχει μείνει από τις κατά καιρούς λεηλασίες, θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη εάν επιτευχθεί μία συνεργασία Εκκλησίας, Κυβερνήσεως και Πολιτικών Κομμάτων. Η Εκκλησία από μόνη της δεν μπορεί να κάνει τίποτε, διότι χρειάζονται νομοθετικές ρυθμίσεις. Η Εκκλησία έχει κάνει τις προτάσεις της», αναφέρουν τα Νέα.

Ο Ιερώνυμος,είναι ο πρώτος Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος που επισκεφθεί επίσημα την Ελληνοαμερικανική κοινότητα τα τελευταία πενήντα χρόνια. Συγκεκριμένα, είναι προσκεκλημένος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου και θα ξεκινήσει την επίσκεψή του την Τετάρτη 15 Μαΐου από τη Βοστώνη, όπου το Σάββατο στις 18 Μαΐου θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτωρ Θεολογίας από τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού.

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments