ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ — 06 Ιουλίου 2013
  • Views225

Ιατρική κάλυψη ανέργων και ανασφάλιστων μέσω τηλεϊατρικής

Ένα ακόμη πολύ σημαντικό εργαλείο που αναβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους δημότες, αξιοποιείται για πρώτη φορά από το Δήμο Δράμας ο οποίος σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων αναβαθμίζει την παροχή των υπηρεσιών υγείας με τη βοήθεια της τηλεϊατρικής.

Οι ανασφάλιστοι δημότες έχουν πλέον τη δυνατότητα να υποβάλλονται σε διάφορες εξετάσεις, όπως καρδιογράφημα, σπιρομέτρηση, μέτρηση χοληστερίνης, οξυμετρία, μέτρηση σακχάρου κλπ χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση.

Το πρόγραμμα που έχει στόχο να στηρίξει αρχικά τις πιο αδύναμες οικονομικά ομάδες του πληθυσμού όπως οι άνεργοι και οι ανασφάλιστοι πολίτες ξεκίνησε από την περιοχή του Σιδηρονέρου και συνεχίστηκε στο Δημοτικό Ιατρείο της Δράμας και ο επόμενος σταθμός είναι η κοινότητα Μαυροβάτου.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης κοινωνικής πρωτοβουλίας του Δήμου αναπτύχθηκε σύστημα τηλεϊατρικής, μέσω του οποίου οι δημότες εξετάζονται και οι εξετάσεις λαμβάνονται μέσω διαδικτύου στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, ώστε να γίνεται γνωμάτευση από ειδικούς γιατρούς και να ακολουθήσουν οι απαιτούμενες συμβουλές προς τους εξεταζόμενους.

Για την υλοποίηση του προγράμματος που εντάσσεται στο πλαίσιο των παροχών προληπτικής ιατρικής που αναπτύσσει για πρώτη φορά ο Δήμος Δράμας, αξιοποιούνται, επιστημονικές ικανότητες ιατρών υψηλής εξειδίκευσης προκειμένου να υπάρξει άμεση και έγκυρη γνωμάτευση από έμπειρο και ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό προς όφελος των δημοτών.

Με τον διοικητή του νοσοκομείου Κομοτηνής συναντήθηκε ο δήμαρχος

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής Ηρακλή Χατζηνέστωρα, είχε ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην λειτουργία του νοσοκομείου μας, όπου επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά, αυτό που υποστηρίχθηκε και στην συνάντηση με τους εργαζόμενους, ότι το Νοσοκομείο αν και έχει σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης, εντούτοις λειτουργεί κανονικά λόγω της αυταπάρνησης και της σημαντικής προσφοράς των εργαζομένων, διοικητικού προσωπικού, νοσηλευτών και ιατρών, με αποτέλεσμα να μην στερούνται βασικές παροχές υγείας και περίθαλψης οι κάτοικοι της περιοχής.

Γιώργος Πετρίδης και Ηρακλής Χατζηνέστωρος δήλωσαν για το θέμα του νέου νοσοκομείου της Κομοτηνής, ότι βρίσκονται σε επαγρύπνηση μετά τις τελευταίες απόπειρες που είχαν ως στόχο την ματαίωση της κατασκευής τους, ενώ τα τελευταία νέα κρίνονται ιδιαίτερα θετικά μετά και την επίσκεψη κλιμακίου της ΔΕΠΑΝΟΜ όπου αποτυπώθηκαν επί τόπου ζητήματα που είχαν να κάνουν με τους απαιτούμενους οδικούς κόμβους στην περιοχή, και μετά την υποβολή των νέων τοπογραφικών, το νέο νοσοκομείο Κομοτηνής βρίσκεται σε φάση αναμονής έγκρισης δόμησης.

Ξεκίνησαν οι εργασίες στο πρώην στρατόπεδο Παρμενίωνα

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης του χώρου του πρώην στρατοπέδου Παρμενίωνα και μετατροπής του σε πάρκο, παρουσία του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, δημοτικών συμβούλων, υπηρεσιακών παραγόντων και των επιβλεπόντων μηχανικών του έργου.

Ο χώρος του πρώην στρατοπέδου, συνολικής έκτασης 135.597 τ.μ., διατέθηκε εκ νέου στο δήμο Αλεξανδρούπολης το 2012 για τρεις χρήσεις: τη δημιουργία πάρκου σε έκταση περίπου 80 στρεμμάτων, σχολικών εγκαταστάσεων σε έκταση περίπου 31 στρεμμάτων και αθλητικών χώρων σε έκταση περίπου 17 στρεμμάτων.
ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης παρουσίασε τις εγκαταστάσεις που θα περιλαμβάνει το πάρκο: ένα υπαίθριο θέατρο, ένα κτίριο 550 τ.μ., που θα φιλοξενεί εστιατόριο και καφετέρια, περιπατητικούς διάδρομους, δασικούς χώρους, υδάτινο στοιχείο, καθώς και χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων 100 περίπου θέσεων, αλλά και περίπτερα, τα οποία θα διατεθούν σε πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου.
«Πρόκειται για ένα χώρο χρηστικό για όλες τις ηλικίες, για ξεκούραση, για απόλαυση, για γυμναστική μέσα στον ιστό της πόλης. Γιατί ειδικά στη σημερινή δυσμενή οικονομική συγκυρία η κάθε Δημοτική Αρχή προσπαθεί να δημιουργήσει χώρους τους οποίους θα μπορούν να απολαύσουν οι δημότες της χωρίς να χρειαστεί να δαπανήσουν χρήματα», κατέληξε ο κ. Λαμπάκης.

Print Friendly

Share

About Author

Θόδωρος

(0) Readers Comments