ΠΑΙΔΕΙΑ — 13 Μαρτίου 2013
  • Views172

Το κυβερνητικό σχέδιο «Αθηνά», το οποίο έκανε  άνω-κάτω μια ολόκληρη επικράτεια και προσέθεσε άλλη μια βαριά πέτρα στους ώμους της ήδη εξαντλημένης από κάθε άποψη ελληνικής κοινωνίας, βασίστηκε σε «μελέτη» κάποιας θυγατρικής ενός ιδιωτικού ΙΕΚ!

Το κουβάρι της περίεργης αυτής ιστορίας άρχισε να ξετυλίγεται όταν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έθεσαν ερωτήματα στον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο σχετικά με το πού ακριβώς στηρίχθηκε το συγκεκριμένο σχέδιο και ποιες ήταν εκείνες οι επιστημονικές μελέτες οι οποίες υπαγόρευσαν και «επέβαλαν» όλες αυτές τις «ανακατατάξεις» των ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Κάπου εκεί, λοιπόν, εμφανίζεται ένα έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο πληροφορεί τελικά πως όλο αυτό το μπάχαλο δεν «τεκμηριώνεται επιστημονικά» σε τίποτε άλλο, παρά σε κάποια «μελέτη» μίας θυγατρικής εταιρείας του ομίλου ΙΕΚ ΑΚΜΗ!

Η ιστορία έχει ως εξής:

– Στις 13-12-2012, το Υπουργείο Παιδείας αναθέτει έργο με τον τίτλο «Μελέτη για την αποτύπωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας».

– Το συγκεκριμένο έργο ανατίθεται σε ιδιωτική εταιρεία με την επωνυμία EEO GROUP-ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ Α.Ε και με τον διακριτικό τίτλο «EEO GROUP Α.Ε.».

– Ως «αντικείμενο» του έργου αναφέρεται η «αποτύπωση των ποσοτικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης καθώς και του θεσμικού πλαισίου ίδρυσης των τμημάτων».

– Το έργο κόστισε συνολικά 111.400,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ, δηλαδή συνολικά 137.022,00 ευρώ.

– Η εταιρεία EEO GROUP-ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ Α.Ε, η οποία πήρε το έργο με απευθείας ανάθεση, είναι θυγατρική του ομίλου ΑΚΜΗ, όπως αποδεικνύεται και από την επίσημη ιστοσελίδα της συγκεκριμένης επιχείρησης.

yp01

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments