ΕΒΡΟΣ — 01 Ιουνίου 2012
  • Views192

Θετική ήταν η πορεία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου σύμφωνα με τα απολογισμό του 2011 ο οποίος παρουσιάστηκε πρόσφατα στην ετήσια Γενική Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι δείκτες της Τράπεζας Έβρου παραμένουν ικανοποιητικοί με την κεφαλαιακή επάρκεια να κινείται σε ποσοστό άνω του 12 % και την ρευστότητα να κινείται σε ποσοστό άνω του 20%.

Οι καταθέσεις παρουσίασαν το 2011 μείωση 4 %, αλλά θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι στο σύνολο του Νομού παρουσίασαν μείωση 12 % και στο σύνολο της χώρας μείωση 17%.

Αντίθετα οι χορηγήσεις παρουσίασαν αύξηση 4%. Το αποτέλεσμα της χρήσης ήταν οριακά κερδοφόρο (16.000€) και αναμένεται ανάλογο και το 2012 καθώς το περιβάλλον παραμένει αρνητικό.

«Παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον και την πολιτική αστάθεια, θετική ήταν η πορεία της Συνεταιριστική Τράπεζας Έβρου», ανέφερε ο Διευθυντής της ΣΤΕ Γιώργος Αδάμ, υπογραμμίζοντας ότι, «το 2011, ήταν μια χρονιά κατά την οποία προσπαθήσαμε να σταθεροποιήσουμε περισσότερο την τράπεζα ώστε να βγει δυνατή από αυτήν την δοκιμασία».

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments