ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 06 Ιουνίου 2013
  • Views847

Για 6η συνεχόμενη χρονιά οι Θεσσαλονικείς λάτρεις του ποδηλάτου θα πετάξουν τα ρούχα τους και θα συμμετάσχουν στην διεθνή γυμνή ποδηλατοδρομία που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή.Με σύνθημα “Ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα STOP στην ’’άσεμνη’’ έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στην ρύπανση. Ελάτε όσοι γυμνοί τολμάτε” στοχεύουν στην προώθηση του ποδηλάτου ως μέσο μετακίνησης ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου που ρυπαίνει το περιβάλλον.

 

pth pth1 pth2

Ποδηλάτες που συμμετέχουν τα τελευταία χρόνια στην διοργάνωση μίλησαν στο parousiazw.gr για την γιορτή και τα μηνύματα της. “Είναι μία ωραία και πρωτότυπη διοργάνωση. Ο σκοπός της είναι ανιδιοτελής και στοχεύει στην ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης του κόσμου. Το γυμνό δεν είναι ούτε προκλητικό, ούτε ντροπή. Είναι ώρα να κοιταχτούμε στον καθρέφτη διώχνοντας τα κόμπλεξ μας. Κάθε χρόνο μαζεύετε όλο και περισσότερος κόσμος. Είναι μία ωραία γιορτή, έχει πλάκα και θα λέγαμε ότι προωθεί τον τουρισμό της πόλης” λέει ο Νίνο Π.

 

Η Άννα Φ. μίλησε για το μήνυμα της εκδήλωσης αλλά και τις αντιδράσεις του κόσμου στο γυμνό. “Στην γυμνή ποδηλατοδρομία έχω πάει 2 φορές. Αν και δεν είμαι από τους φανατικούς που συμμετέχουν κάθε χρόνο ή βοηθάν στην διοργάνωση της θα δώσω και φέτος το παρόν γιατί μ αρέσει το ποδήλατο. Είναι ένα μέσο που μας φέρνει πιο κοντά στην φύση και το γυμνό είναι η φύση μας.

 

Το σημαντικότερο απ όλα είναι το οικολογικό μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε. Οι συμμετέχοντες κάθε χρόνο ενισχύουν κυρίως το body painting δίνοντας έτσι χρώμα και ένα πιο όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα που αρέσει ακόμα και στους πιο αρνητικούς”.

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

websys

(0) Readers Comments