ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 28 Μαΐου 2013
  • Views158

Την εκτίμηση ότι η συντριπτική πλειονότητα των φορολογουμένων, όπως μισθωτοί και συνταξιούχοι, θα πληρώσει φέτος μικρότερο φόρο συγκριτικά με την περσινή χρονιά εξέφρασε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χ. Θεοχάρης.

Σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομή του Mega ο κ. Θεοχάρης επανέλαβε ότι γίνεται προσπάθεια και είναι πολύ πιθανό να δοθούν από τις τράπεζες τα στοιχεία με τους τόκους του 2012 στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Ερωτηθείς σχετικά με τη φορολόγηση των τόκων, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων απάντησε ότι καταβάλλεται προσπάθεια και είναι πολύ πιθανό να δοθούν από τις τράπεζες τα στοιχεία με τους τόκους του 2012 στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Σε διαφορετική περίπτωση οι φορολογούμενοι θα πρέπει να επισκέπτονται τα τραπεζικά υποκαταστήματα για να παραλάβουν τις σχετικές βεβαιώσεις.

Οσον αφορά τους τραπεζικούς λογαριασμούς και το ενδεχόμενο να υπάρχουν συνδικαιούχοι ο κ. Θεοχάρης διευκρίνισε ότι θα αποφασίζουν οι ίδιοι οι φορολογούμενοι ποιος από τους συνδικαιούχους θα δηλώσει τους τόκους. Οπως είπε, σε κάθε περίπτωση, η αναγραφή είναι υποχρεωτική στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος για τόκους άνω των 250 ευρώ από καταθέσεις.

Σύμφωνα με τον κ.Θεοχάρη, έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής 12.000 δηλώσεις, ενώ την πρώτη ημέρα 1.290 φορολογούμενοι έσπευσαν να δηλώσουν τα εισοδήματά τους.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments