ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 18 Απριλίου 2013
  • Views132

Στις καλένδες μπαίνει η εφαρμογή του νόμου για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων καθώς, δεν έχει ολοκληρωθεί η απόκτηση των απαραίτητων μηχανημάτων, λογισμικού και η εκπαίδευση του προσωπικού για την υποστήριξη της προσπάθειας αυτής.

Όπως είχε γράψει σε παλαιότερo δημοσίευμα το Sofokleousin.gr το μέτρο για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων αποτελεί σήμερα σωσίβιο για την ενίσχυση της ρευστότητας των ασφαλιστικών εταιρειών, ωστόσο η συγκρότηση του μηχανισμού πάσχει και, για την ώρα αναβάλλεται για το μέλλον. Όπως υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας θα πρέπει να υπάρξει η συμβολή του επικουρικού ώστε να ευοδωθεί η προσπάθεια.

Επιβεβαιώνοντας παλαιότερα δημοσίευμα τέλος του Sofokleousin ο Χ. Θεοχάτης παραδέχτηκε ότι τα πραγματικά ανασφάλιστα, που ανήκουν σε ιδιώτες κατόχους δεν είναι όσα ανακοινώνονται, αντίθετα στις ανακοινώσεις συμπεριλαμβάνονται και τα οχήματα του δημοσίου. Ωστόσο σε ερώτηση για το αν προβλέπεται να υπάρξει κάποια συνεργασία μεταξύ του κράτους και ιδιωτικών ασφαλιστικών για την ασφάλιση των δημοσίων οχημάτων, ο Χάρης Θεοχάρης το απέκλεισε ρητά, διαμηνύοντας ότι η κίνηση αυτή αποτελεί καθαρά έξοδο και όχι έσοδο, υπογραμμίζοντας ότι οι τελικές αποφάσεις λαμβάνονται από το κράτος και ότι οι ζημιές από τα οχήματα του κράτους καλύπτονται από το κράτος.

Για την ώρα Δημόσιο και ασφαλιστικές εταιρίες δρέπουν τους καρπούς της επικοινωνιακής πίεσης που ασκήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες, μέσω ανακοινώσεων για τα ανασφάλιστα και τους επικείμενους ελέγχους και διασταυρώσεις.

Αρκετοί ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων έχουν σπεύσει να ασφαλιστούν πριν προλάβει να φτάσει η λυπητερή της εφορίας στην θυρίδα τους.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments