ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 29 Ιουλίου 2012
  • Views178

Αποκλειστήκατε στο ασανσέρ και έρχεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία για να σας απεγκλωβίσει; Θα πληρώσετε!

Είχατε τροχαίο ατύχημα και έρχεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία για να παράσχει κάθε είδους βοήθεια; Θα πληρώσετε!

Όχι, δεν είναι ανέκδοτο ούτε σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας “Το Πρώτο Θέμα”, το υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ετοιμάζεται να βάλει τιμοκατάλογο στην Πυροσβεστική Υπηρεσία (τον οποίο θα ανακοινώσει σε λίγους μήνες), σε μία προσπάθεια να μειώσει τα κονδύλια που δαπανώνται κάθε χρόνο για συμβάντα που -σύμφωνα με το ίδιο το υπουργείο- δεν έχουν να κάνουν με την προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Όπως αποκαλύπτουν πηγές του Μεγάρου της Κατεχάκη αποκλειστικά στην κυριακάτικη εφημερίδα, το νέο νομοσχέδιο δεν προβλέπει ενοικίαση, ούτε τη μετάλλαξή της σε ιδιωτική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών, αλλά όπως αναφέρει το ίδιο το Σώμα “όποιος χρησιμοποιεί την Πυροσβεστική για συμβάντα που ο ίδιος αμείβεται, θα πληρώνει”.

Το αρχηγείο της Πυροσβεστικής δηλώνει ότι δεν πρόκειται να χρεώνονται συμβάντα, όπως οι δασικές ή αστικές πυρκαγιές, ακραίες καταστάσεις λόγω καιρικών φαινομένων, όπως πλημμύρες ή φυσικές καταστροφές, αλλά στον κατάλογο θα περιλαμβάνονται συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Ειδικότερα, προβλέπεται ότι στο μέλλον θα χρεώνονται:

* Οι επεμβάσεις σε ασανσέρ για τον απεγκλωβισμό ατόμων

* Η παροχή βοήθειας σε τροχαία ατυχήματα

Στην πρώτη περίπτωση, τα χρήματα θα εισπράττονται από τις εταιρίες που συντηρούν τους ανελκυστήρες ή τα ποσά θα περνούν στα κοινόχρηστα, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, το αντίτιμο των υπηρεσιών θα καταβάλλεται από τις ασφαλιστικές εταιρίες. Σύμφωνα με τα πλάνα του υπουργείου, συνεργεία της Πυροσβεστικής θα μεταβαίνουν στο σημείο που έχουν δεχτεί κλήση, όμως το κόστος των επιχειρήσεων θα επιβαρύνει τους συντηρητές ή τα κοινόχρηστα των πολυκατοικιών.

Υπό σκέψη είναι και η αμοιβή του 40% του συμβάντος, ακόμα και από τον καθαρισμό δρόμων…

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments