ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 13 Ιουνίου 2012
  • Views263

Η προσφυγή της Ισπανίας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό βοήθειας συνιστά τον άγνωστο «Χ», που θα επηρεάσει τις αγορές σήμερα το πρωί στο ξεκίνημα τους. Στο σύνολο τους οι διαχειριστές κρατούν μια πολύ επιφυλακτική στάση, ενώ έντονα επιθετικό είναι το κλίμα στα πονταρίσματα στο ευρώ.

Οι πληροφορίες που έρχονται από τα dealing rooms των τραπεζών κάνουν λόγο για ρεκόρ τοποθετήσεων στην πτώση του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος έναντι του δολαρίου.

Σύμφωνα με ενδείξεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, δεν αποκλείεται σύντομα να σπάσει ακόμα και το φράγμα του 1,2, με ό,τι κάτι τέτοιο μπορεί να συνεπάγεται για την επόμενη μέρα του ευρώ.

Το πιθανότερο είναι πως σε μια τέτοια περίπτωση οδεύουμε προς κατάρρευση του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος, όπως νοείται η υποχώρηση του στο 1,15 ή και ακόμα χαμηλότερα.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι μόνο την εβδομάδα που πέρασε τα πονταρίσματα σε βάρος του ευρώ αυξήθηκαν κατά περίπου 20% και με ενδιαφέρον αναμένεται τώρα η πορεία των συναλλαγών αυτή την εβδομάδα. Το πιθανότερο είναι ότι η πίεση στο ευρώ θα αυξηθεί περαιτέρω.

Δείτε τι δήλωσε ο καθηγητής οικονομικής φυσικής του ΤΕΙ Καβάλας Λυκούργος Μαγκαφάς σχετικά με το ζήτημα της Ισπανίας και το πώς αυτό επηρεάζει την ελληνική αλλά και την ευρωπαϊκή οικονομία

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=-HQLTPbYHyk[/tube]

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments