ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 03 Απριλίου 2013
  • Views166

Η κυβέρνηση προκειμένου να γεμίσει τα ταμεία του κράτους αποφάσισε να χαρίσουν τα ισόβια και τις αυστηρές ποινές κάθειρξης για όσους έκλεψαν από Δημόσιο αρκεί να επιστρέψουν πρώτα τα κλοπιμαία.

Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης, με διατάξεις νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή όσοι κατηγορούνται ή δικάζονται ως καταχραστές σε βάρος του Δημοσίου θα απολαμβάνουν ευνοϊκή ποινική μεταχείριση, που θα φθάνει ως την ατιμωρησία, σε περίπτωση που επιστρέψουν στο Δημόσιο το σύνολο του ποσού που καταχράστηκαν.

Βέβαια όπως αναφέρει και ο ΣΚΑΪ από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις θα εξαιρούνται όσοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες υπεξαίρεσης, απατής ή απιστίας σε βάρος του Δημοσίου.

Ποιες δυνατότητες θα δίνει στους καταχραστές το Δημόσιο

Οι καταχραστές που θα επιλέγουν να ρευστοποιούν άμεσα τα περιουσιακά τους στοιχεία και τραπεζικές τους αποταμιεύσεις που έχουν δεσμευτεί στο πλαίσιο της δικαστικής διαδικασίας και να δίνουν τα χρήματα στο Δημόσιο. Η κίνηση αυτή, η συναίνεση στη ρευστοποίηση δεν θα είναι δωρεάν, αφού ο κατηγορούμενος θα τη ρευστοποιεί με μία ευνοϊκότερη ποινική μεταχείρισή από το αρμόδιο δικαστήριο.

Τέλος, με διάταξη του υπουργείου Δικαιοσύνης για την αποσυμφόρηση της Δικαιοσύνης αλλά και των φυλακών, παύει η ποινική δίωξη και παραγράφονται όλα τα αδικήματα που επισύρουν ποινές μέχρι ένα έτος και αφορούν την διάπραξη κυρίως πλημμελημάτων χαμηλής ποινικής αξιολόγησης.

Μετατρέπουν στρατόπεδο σε φυλακή για οικονομικά εγκλήματα

Παράλληλα το υπουργείο Δικαιοσύνης αναζητά παλαιό στρατόπεδο, προκειμένου να εκτίουν τις ποινές τους όσοι έχουν διαπράξει οικονομικά εγκλήματα, τα οποία τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments