ΥΓΕΙΑ — 21 Μαΐου 2013
  • Views498

Οι λάτρεις του γκουρμέ ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο μόνο και μόνο για να δοκιμάσουν τις πιο εξωτικές γεύσεις. Ωστόσο, φρένο σε αυτές τις γαστριμαργικές περιπέτειες βάζει η Αμερικάνικη Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, η οποία παρουσίασε πρόσφατα τη λίστα με τα δυνητικά πιο θανατηφόρα φαγητά στον κόσμο.

Οπως αναφέρει το National Geographic σε σχετικό άρθρο, τα εδέσματα που αναδείχθηκαν ως τα πιο δυνητικά επικίνδυνα στον κόσμο είναι:

Ωμά στρείδια
Καλό είναι να βεβαιωθείτε ότι είναι φρέσκα πριν τα δοκιμάσετε αλλιώς αναπτύσσουν αρκετούς και επικίνδυνους παθογόνους μικροοργανισμούς. Οι κυριότεροι είναι: Ο Νοροιος (ο οποίος μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερίτιδα) και το Vibrio, ένα βακτήριο που σχετίζεται με τη χολέρα και μπορεί να προκαλέσει πυρετό, σηπτικό σοκ, δερματικές βλάβες, ακόμη και μοιραία σηψαιμία.

1_105AckeeΑποτελεί το εθνικό φρούτο της Τζαμάικα, ωστόσο ένα μόνο δάγκωμα μπορεί να αποβεί μοιραίο αν το φρούτο κοπεί πριν από την ωρίμανση.

2_108Sannakji
Πιάτο ευρέως διαδεδομένο στην Κορέα αλλά και στα ασιατικά εστιατόρια των ΗΠΑ, αποτελείται κυρίως από ωμά πλοκάμια χταποδιών, τα οποία όμως μπορεί να αποβούν μοιραία αφού κολλάνε στο λαιμό και το εσωτερικό των οργάνων κατά την κατάποση.

3_89Μανιτάρια
Τα νόστιμα μανιτάρια πορτσίνι της Τοσκάνης έχουν μερικούς επικίνδυνα δηλητηριώδεις πανομοιότυπους συγγενείς και συχνά ένα μπέρδεμα μεταξύ των ειδών, κατά το μάζεμα μανιταριών, μπορεί να αποβεί μοιραίο.

4_76Φούγκου
Το φιλέτο του υπερτοξικού ψαριού που σερβίρεται στην Ιαπωνία είναι top στη λίστα με τα πιο φονικά εδέσματα παγκοσμίως. Η Τετροδοτοξίνη που περιέχει το συγκεκριμένο ψάρι, είναι μία ισχυρή νευροτοξίνη που επηρεάζει το νευρικό και μυϊκό σύστημα του ανθρώπου μετατρέποντας το fugu σε τελευταίο γεύμα. Ευτυχώς, οι σεφ εκπαιδεύονται για χρόνια για να μάθουν να το μαγειρεύουν σωστά.

5_66

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments