ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 27 Δεκεμβρίου 2011
  • Views134

Μπορεί ο Γιώργος Παπανδρέου να μην άνοιξε τα χαρτιά του, ωστόσο τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, δεν μάσησαν τα λόγια τους στη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου, που παραμένει σε εξέλιξη.

Οι κκ. Χρυσοχοΐδης, Λοβέρδος, Μίχας και Βενιζέλος, μίλησαν για την ανάγκη αλλαγής ηγεσίας, ζητώντας να αρχίσουν άμεσα οι διαδικασίες.


O Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ προσέρχεται στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ (πηγή: news247.gr)

H συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, με στελέχη της Ιπποκράτους, να αναφέρουν ότι ο κ. Παπανδρέου “είναι έτοιμος να μιλήσει” και πρόσθεσαν χαρακτηριστικά ότι “αντί να μαθαίνουμε από τις τηλεοράσεις τι γίνεται ή τι θα γίνει στο ΠΑΣΟΚ, ας μιλήσουμε κι εμείς”. Παρόλα αυτά, στην ομολογουμένως γενική εισήγηση του, διάρκειας μίας ώρας και δέκα λεπτών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέφυγε να αναφερθεί στο ζήτημα της ηγεσίας. Εντούτοις, μία γενική αναφορά του, ότι «θα πράξω το καθήκον μου», προκάλεσε συζητήσεις.


O Ανδρέας Παπανδρέου , ενώ προσέρχεται στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ (πηγή: news247.gr)

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος ζήτησε να έχουν εκκινήσει οι διαδικασίες το αργότερο μέχρι τις 15 Ιανουαρίου και να ολοκληρωθούν πριν την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το κόμμα θα πρέπει να είναι έτοιμο, καθώς μετά την υπογραφή, η χώρα θα μπει σε προεκλογική περίοδο.


O Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ προσέρχεται στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ (πηγή: news247.gr)

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, όπως αναφέρουν άλλες πληροφορίες, σχολιάζοντας μια φράση του κ. Παπανδρέου ότι “θα κάνω το χρέος μου”, ζήτησε διευκρίνηση “ποιό απ΄ όλα” τα χρέη εννοεί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επισήμανε ότι στην εισήγηση του κ. Παπανδρέου υπάρχουν πολλές ασάφειες, οι οποίες δεν βοηθούν κανέναν.

Πρότεινε μάλιστα, σε περίπτωση που τα πράγματα δεν ξεκαθαριστούν, να συνεδριάσει εκ νέου το Πολιτικό Συμβούλιο για να πάρει σχετικές αποφάσεις.

Πιέσεις για λήψη αποφάσεων

Λίγες ώρες προτού συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, δύο βουλευτές εκπέμπουν σήμα κινδύνου για τη συνοχή και την ενότητά του.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές Μεσσηνίας και Ευρυτανίας του κόμματος Οδυσσέας Βουδούρης και Ηλίας Καρανίκας ζήτησαν με επιστολή τους να ανοίξει άμεσα η διαδικασία για την εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ.

Οδυσσέας Βουδούρης,
βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας
Ηλίας Καρανίκας,
βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ευρυτανίας
πηγή: Ελευθεροτυπία

 

Είναι προφανές ότι η συζήτηση για το θέμα αυτό δεν μπορεί να μετατεθεί για μετά τις εκλογές. Συνεπώς πρέπει η διαδικασία να ολοκληρωθεί χωρίς άλλη αναβολή, προκειμένου να μην καταστεί σοβαρό βαρίδι στην υλοποίηση των κρίσιμων κυβερνητικών στόχων.

Η περαιτέρω καθυστέρηση της έναρξης διαδικασίας εκλογής προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τις καταστατικές προβλέψεις, θα λειτουργούσε διαλυτικά τόσο για την κυβέρνηση όσο και το κόμμα“, τονίζουν οι δύο βουλευτές, αποφεύγοντας ωστόσο να πάρουν θέση στο φλέγον θέμα της υποψηφιότητας ή μη του Γιώργου Παπανδρέου.

Ξεκάθαρη, ωστόσο, δείχνει να είναι η θέση τους όσον αφορά την υποψηφιότητα εν ενεργεία υπουργών για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Οι υπουργοί, ανεξαρτήτως του κόμματος που ανήκουν πρέπει να αφοσιωθούν αποκλειστικά, 24 ώρες το 24ωρο και 7 μέρες την βδομάδα, στο κρίσιμο κυβερνητικό έργο υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού“, σημειώνουν, και συμπληρώνουν:

Οι έκτακτες συνθήκες επιβάλουν τη λήψη άμεσων αποφάσεων προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες μέσα από έναν θεσμικό, διάφανο και ουσιαστικό οδικό χάρτη διεξόδου της χώρας από την κρίση και ανάκαμψης του κινήματος.

Πηγές:

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments