ΚΑΒΑΛΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ — 04 Φεβρουαρίου 2013
  • Views236

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καβάλας φιλοξενεί στη σκηνή του θεάτρου Αντιγόνη Βαλάκου την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στις 9 το βράδυ, ένα έργο της Ρέας Γαλανάκη, μια θεατρική μεταφορά του μυθιστορήματος «ΕΛΕΝΗ, ΄Η Ο ΚΑΝΕΝΑΣ», που ανέβασε η εταιρεία 5η ΕΠΟΧΗ ΤΕΧΝΗΣ με μεγάλη επιτυχία.

 Η εξαιρετική ερμηνεία της ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, στον ιδιαίτερα απαιτητικό ρόλο της Ελένης Αλταμούρα – Μπούκουρα, της πρώτης σπουδασμένης Ελληνίδας ζωγράφου, σε σκηνοθεσία ΘΕΜΗ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗ.

 Η θρυλική ζωή της Σπετσιώτισσας Ελένης Μπούκουρα, που γεννήθηκε την χρονιά της επανάστασης του 1821.

Κόρη καπετάνιου που υπήρξε μετέπειτα ο πρώτος θεατρώνης της Αθήνας.

Η ιστορία μιας Ελληνίδας που ντύθηκε άντρας προκειμένου να σπουδάσει ζωγραφική στην Ιταλία, ο έρωτας και ο γάμος της με τον ζωγράφο και επαναστάτη Φραντζέσκο Σαβέριο Αλταμούρα, η επιστροφή της στην Αθήνα, νεοσύστατη πρωτεύουσα της Ελλάδας, η συνάντησή της με τον Όθωνα, ο θάνατος των παιδιών της, της κόρης της Σοφίας και του περίφημου ζωγράφου Ιωάννη Αλταμούρα, πάνω στη νιότη τους, η εξαφάνιση του τρίτου της παιδιού και ο έγκλειστος και μυστηριώδης βίος της, στις Σπέτσες, έως το θάνατό της το 1900.

 Τρεις γυναίκες συνομιλούν!

 Η ηθοποιός Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, συνομιλεί με το βραβευμένο μυθιστόρημα της Ρέας Γαλανάκη «Ελένη, ή ο Κανένας» και ανιχνεύει τη μυστηριώδη ζωή της πρώτης Ελληνίδας ζωγράφου Ελένης Αλταμούρα Μπούκουρα

 Η παράσταση απέσπασε τα ευμενέστερα σχόλια του συνόλου των αθηναικών Μ.Μ.Ε.

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔHMOTIKO ΠEPIΦEPEIAKO ΘEATPO KABAΛAΣ

                                    ΦΙΛΙΠΠΟΥ 4, Τ.Κ.654 03–ΤΗΛ. 2510/220876-7, FAX 220878 e-mail: thkavala@otenet.gr

 Τη θεατρική μεταφορά υπογράφουν η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΓΚΑΝΑ και ο ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ, το σκηνικό και τα κοστούμια η ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΟΚΚΟΡΟΥ, τη μουσική επιμέλεια η ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΛΕΒΙΖΑΚΗ.

 Ελένη ή ο Κανένας

στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου

Παρασκευή 8 και Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στις 9 το βράδυ

 Διάρκεια: 65 λεπτά

 Γενική είσοδος – 10 ευρώ

 Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.

Προπώληση εισιτηρίων πραγματοποιείται καθημερινά 11.00 – 14.00 και 18.00 – 20.00, στο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρ. ΕΟΤ) στην κεντρική πλατεία Καβάλας (τηλ. ταμείου 2510 620 566).

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments