ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΑΣΟΣ — 17 Απριλίου 2013
  • Views561

Το έργο της κατασκευής υποδομών για την προώθηση δραστηριοτήτων αναψυχής  στην περιοχή Πυργί – Ντα Βρύση, παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πρώην Κοινοτικό Κατάστημα του δημοτικού διαμερίσματος Παναγίας, ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος SATCA Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Βουλγαρία 2007 – 2013 με τη συνεργασία του Δήμου Θάσου από την πλευρά της Ελλάδος και του Δήμου Garmen από την πλευρά της Βουλγαρίας.

Τα δύο κύρια έργα που υλοποιούνται ταυτόχρονα στη Θάσο και στο Garmen περιλαμβάνουν υποδομές για την προσέλκυση τουριστών και την ενίσχυση του εναλλακτικού τουρισμού, καθώς και την προώθηση του συγκεκριμένου προϊόντος στις ίδιες τις χώρες και το εξωτερικό. Στο πλαίσιο του προγράμματος εγκρίθηκαν τεχνικά έργα και δράσεις με προϋπολογισμό 900.000€ για τον κάθε εταίρο.

Για το έργο και τη σημασία του, ο δήμαρχος Θάσου είπε μεταξύ άλλων:

«Χρόνια τώρα συζητάμε ότι το νησί μας εκτός από υπέροχες θάλασσες διαθέτει κι έναν ορεινό όγκο. Όμως μεγάλη μας παράλειψη ήταν ότι δεν στραφήκαμε ποτέ στο να αξιοποιήσουμε αυτόν τον όγκο, αυτό το πανέμορφο τοπίο και να το συμπεριλάβουμε μέσα στο τουριστικό μας προϊόν έτσι όπως θα έπρεπε. Για χρόνια είχαμε αναλωθεί μόνο στις παράκτιες περιοχές όπου αναπτύχθηκαν οι τουριστικές μονάδες. Όμως αυτό που μας κάνει να διαφέρουμε από όλα τα νησιά της χώρας μας είναι αυτό το υπέροχο δάσος που διαθέτουμε, που έχει μείνει ανεκμετάλλευτο και άγνωστο ακόμα και για εμάς τους ίδιους. Σήμερα μπορώ να πω ότι με την αξιοποίηση και με τις υποδομές που ήδη είναι έτοιμες στην περιοχή Ντα στην Παναγία, είναι το πρώτο βήμα για αναδείξουμε και να εκμεταλλευτούμε τουριστικά και περιηγητικά τον ορεινό όγκο του νησιού μας.

Έτσι αυτό είναι το πρώτο μας βήμα. Το έργο περιλαμβάνει χώρους αναψυχής, χώρους πικνίκ, δυο οικήματα με τζάκι όπου στο μέλλον θα μπορούν να φιλοξενούνται επισκέπτες. Πρόκειται για υποδομές εναλλακτικού τουρισμού, με περιπατητικές διαδρομές, ορεινή ποδηλασία, τοξοβολία. Το πώς θα πρέπει να διαχειριστεί αυτό το κομμάτι είναι ζήτημα και του Δήμου αλλά και όλων μας.

Αρχικά η διαχείριση και λειτουργία των συγκεκριμένων υποδομών θα ανατεθεί στην Ανώνυμη Εταιρεία του Δήμου, η οποία αφού ακούσει και την τοπική κοινωνία θα αποφασίσει για την καλύτερη δυνατή τουριστική εκμετάλλευση του έργου».

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments