ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 28 Ιανουαρίου 2013
  • Views453

Με ταχείς ρυθμούς υλοποιεί το πρόγραμμα αποχώρησης από την ελληνική αγορά η Citibank καθώς μετά το κλείσιμο των περισσοτέρων καταστημάτων στη χώρα η τράπεζα βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την εξαγορά του δανειακού της χαρτοφυλακίου από τη Βaupost Group. Αν και ακόμα δεν υπάρχει κάτι ανακοινώιμο ως προς την αποχώρηση, οι κινήσεις δείχνουν με σαφήνεια τις προθέσεις των διοικούντων. 

Παράλληλα τα διαρκή προβλήματα με τους καταθέτες-πελάτες της τράπεζας στην Ελλάδα, η αλλαγή πολιτικών απέναντι σε δανειολήπτες (φυσικά και νομικά πρόσωπα) και το ανελέητο κυνηγοτό μέσω εισπρακτικών εταιριών αποκαλύπτει τις προαποφασισμένες κινήσεις.

Από τη Citibank διαρρέεται ότι πρόκειται για επένδυση του εν λόγω γκρουπ στην Ελλάδα και όχι για κίνηση αποεπένδυσης της τράπεζας. Παρ όλα αυτά πηγές που δεν θέλουν να κατονομαστούν, δηλώνουν στο Sofokleousin.gr ότι η διοίκηση έχει εξυφάνει σχέδιο αποχώρησης με καταληκτική ημερομηνία τον Ιούνιο του 2013 καθώς απέτυχε να ανταποκριθεί στους στόχους που τέθηκαν από τη μητρική τράπεζα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην Ελλάδα θα παραμείνει ενεργό ένα ή δυο καταστήματα για την υποστήριξη του τμήματος διαχείρισης κεφαλαίων του investment banking.

Πηγή:sofokleousin.gr

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments