ΙΣΤΟΡΙΑ — 29 Μαΐου 2012
  • Views305

«Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον..»

…διότι Θανάση αυτό το μέλλον που μου ετοιμάζουν είναι σαν τη μελι(τ)σούλα χωρίς το μέλι. Σκέτο τσούλα. Που για να δώσει μια σταγόνα ευχαρίστησης σου ρουφά το αίμα.

Αυτό το αλισβερίσι ,Θανάση, ούτε αμφίδρομο είναι, ούτε προγραμματισμένο ήταν, ούτε κάποιο σκοπό, κάποιο στόχο έχει. Σιγά μη βγούμε από την κρίση με  το στράγγισμα του λαουτζίκου. Το «δώσε και σώσε» είναι παραμύθι, είναι καταναγκασμός, είναι εγκληματική πράξη σχεδόν, είναι το κεφάλι σου στο πιάτο, είναι με το ζόρι «Βαπτιστής».

Μα Άγιος δε γίνεσαι με το περίστροφο στον κρόταφο. Είναι ζήτημα ψυχής, Θανάση, είναι θέμα συνείδησης και φιλότιμου, πεποίθησης και βαθιάς πίστης και, κυρίως, αυταπάρνησης.

Να απαρνηθώ, εντάξει, χάριν της σωτηρίας της πατρίδας τα περιττά που με περικύκλωσαν- εκούσια- μέσα κι έξω από το σπίτι μου. Αλλά από το να αγοράζω μόνο ένα σαμπουάν στο μπάνιο, μέχρι να γυρίζω στην πράσινη «πλάκα» για όλα τα σώματα της οικογένειας, συν την μπουγάδα, συν την πάστρα του σπιτιού, έχει μια απόσταση χρόνων προς τα πίσω, την οποία δε δύναμαι και δε θέλω να διανύσω.

Όχι, δε το θέλω αυτό το μέλλον της συμφοράς. Ούτε να το λουστούν τα παιδιά μου θέλω, ούτε να  το κληροδοτήσω στα εγγόνια μου θέλω. Δε το διάλεξα εγώ. Αυτοί με ξεγέλασαν όπως όταν ήμουν παιδάκι και μου έδιναν υποσχέσεις αντί πραγμάτων. «Θα πάμε στη θεία Ζίτσα και θα μας δώσει πίτα με κιμά». Τα «καλά» μας και με τα πόδια στη θεία Ζίτσα. Ένα περγαμόντο στο κουταλάκι κι άντε.

Ούτε καν γλυκό του κουταλιού ρε Θανάση, σήμερα. Μόνο κοροϊδία. Μόνο απάτη. Μόνο υποσχέσεις. Πώς στον κόρακα ανεβαίνουν τα ποσοστά;. πώς διάολο 28% ο ένας που κάθε ώρα παίζει σβούρα τα λόγια του και 26% ο άλλος, που και υπόγραψε το μνημόνιο και το φτύνει ;

Το παιχνίδι στη Γαλλία το γύρισε ο Ολαντ. Μέρκελ και Σαρκοζί στο καναβάτσο, εδώ κουτόχορτο και τον Αλέξη πίσω από τις λέξεις και πίσω από παλαβά πράγματα.

Ποτέ ηγέτης της αριστεράς δεν ήταν διορισμένος, ποτέ η αριστερά δεν ήταν το αγαπημένο παιδί του «αυριανισμού», ποτέ δεν είχε τόσο χλωμούς εκπρόσωπους τύπου με τόσο άσχημα ελληνικά και τόσο ψεύτικα επιχειρήματα, ποτέ η κωλοτούμπα δεν είχε αριστερή κλήση. Ο Τσίπρας είναι δυνατόν να εμπνέει εμπιστοσύνη όταν τη μια λέει ότι θα καταγγείλει το Μνημόνιο, την άλλη ότι θα το επαναδιαπραγματευθεί και την τρίτη ότι θα το διορθώσει; Πιστεύει, όμως, κανείς ότι την επομένη των εκλογών θα πάει στην Μέρκελ και θα της πει «πάρε το Μνημόνιό σου και δίνε του»; Πρέπει να είναι πολύ ανόητος για να το σκέφτεται. Και πολύ επικίνδυνος, για να το κάνει.

Αν, Θανάση, αυτά κι άλλα που δε λέγονται αλλά τα ξέρουν όλοι κι έχουν να κάνουν με μωροφιλοδοξίες, ματαιοδοξίας, αρχηγιλίκια και ψηλές καρέκλες, δεν ενοχλούν, τότε η επόμενη σφυγμομέτρηση ας δώσει 50+κάτι τοις εκατό, να βγει μια μονοκομματική κυβέρνηση Τσίπρα με δικούς του υπουργούς, να δούμε θα δεχτούν να κυβερνήσουν;

Ναι, πες μου τώρα ότι δεν φταίνε αυτοί που δεν έχουν όραμα κανένα πέραν της καταγγελίας! Δε βλέπεις τι γίνεται τόσα χρόνια στα πανεπιστήμια; Κυβερνούν πρυτάνεις του ΣΥΡΙΖΑ και βουλιάζουν.

Στο διακύβευμα (θα μείνουμε ή όχι στο ευρώ), η απάντηση είναι μια και μοναδική. Ουδείς -πλην ΚΚΕ- λέει να φύγουμε. Όταν ο Ομπάμα, ο Ολάντ, ο Γιούνκερ (δηλαδή, οι πλέον φιλικοί προς την Ελλάδα ξένοι ηγέτες) λένε κατηγορηματικά ότι πρέπει να μείνουμε, θα ήταν εγκληματικό εμείς οι ίδιοι να κάνουμε τη χάρη σε όσους επιδιώκουν την έξοδό μας. Αυτό ισχύει διπλά για τον Τσίπρα και όσους από τον ΣΥΡΙΖΑ διαθέτουν ψήγματα κοινής λογικής.

Και στο τέλος, Θανάση, 38 χρονών είναι ο άνθρωπος, κάποιος πρέπει να τον προφυλάσσει από την παρορμητικότητα της ηλικίας του.

Εννοείται ότι θα τα ξαναπούμε. Η νέα προεκλογική περίοδες είναι μικρή, αλλά βαρβάτη.

ΠΑΥΛΟΣ ΛΕΜΟΝΤΖΗΣ

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments