ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 30 Ιανουαρίου 2013
  • Views158

Τόσο η λεγόμενη «αριστερή αντιπολίτευση» όσο και στελέχη από την πλειοψηφία εξέφρασαν τουλάχιστον τον προβληματισμό τους για την πρώτη συνέντευξη του κ. Τσίπρα, μετά το ταξίδι του στις ΗΠΑ.

Στο μικροσκόπιο της αριστερής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ μπήκαν αρκετά σημεία των δηλώσεων του Αλέξη Τσίπρα στην εκπομπή «Netweek» της Ελλης Στάη, καθώς διαπίστωσαν «στροφή» του κόμματος στο όνομα της «κυβερνησιμότητας».

Ο απόηχος της συνέντευξης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στην… Κουμουνδούρου με τα στελέχη του κόμματος που πρόσκεινται στην «Αριστερή Πλατφόρμα» να εστιάζουν σε κομβικά σημεία όπως τις συμμαχίες του κόμματος και τα «ανοίγματα» προς τις «κεντρώες» πολιτικές δυνάμεις.

Στην Κουμουνδούρου στελέχη εξέφρασαν την ενόχλησή τους και για τον χρόνο που επέλεξε ο Αλ. Τσίπρας να παραχωρήσει την τηλεοπτική συνέντευξη στη ΝΕΤ, πριν από τη συνεδρίαση των κομματικών οργάνων

Στην Κουμουνδούρου στελέχη εξέφρασαν την ενόχλησή τους και για τον χρόνο που επέλεξε ο Αλ. Τσίπρας να παραχωρήσει την τηλεοπτική συνέντευξη στη ΝΕΤ, πριν από τη συνεδρίαση των κομματικών οργάνων

Σκεπτικισμό εκφράζουν και στελέχη της πλειοψηφίας για τον χρόνο που επέλεξε ο κ. Τσίπρας να δώσει τηλεοπτική συνέντευξη και πριν συνεδριάσουν τα όργανα του κόμματος. Ετσι δεν έλειψαν οι φωνές ότι ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε «απροετοίμαστος» και ότι σε πολλά ερωτήματα δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις.

Οι αναφορές του κ. Τσίπρα ότι «θα συμμαχήσει ακόμη και με τον διάβολο» ενόχλησαν στελέχη τα οποία είδαν με σκεπτικισμό τη θέση του προέδρου του κόμματος για το ΔΝΤ στο μέτωπο της κόντρας με τη Μέρκελ.

Ο κ. Τσίπρας στο ερώτημα για τις συμμαχίες του κόμματος «έδειξε» προς την Κεντροαριστερά, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι η έλλειψη δυνητικών συμμάχων αποδυναμώνει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι «είναι έτοιμος να κυβερνήσει».

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Τσίπρας επέλεξε να επισημάνει ότι «είναι παρά φύσιν να στοιχίζονται κόμματα της σοσιαλδημοκρατίας πίσω από μία ακραία δεξιά πρόταση», εκτιμώντας ότι θα υπάρχουν πολιτικές εξελίξεις και διεργασίες σε άλλα κόμματα.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ευχή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συνεργαστεί με δυνάμεις της ευρύτερης σοσιαλδημοκρατίας, του κέντρου, πατριωτικές δυνάμεις, ακόμη και με τη λαϊκή δεξιά κάνοντας λόγο για μία κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Η λεγόμενη εσωτερική αντιπολίτευση αναμένεται να θέσει τα θέματα αυτά στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο, καθώς προτάσσει τη θέση για «κυβέρνηση της Αριστεράς».

Πρόσφατα ο κ. Λαφαζάνης είχε επισημάνει πως η πρόσκληση του νέου ξεκινήματος για τη χώρα παραπέμπει σε κυβέρνηση της Αριστεράς, ενώ ουκ ολίγες φορές αναδεικνύει τη συνεργασία των αριστερών δυνάμεων.

Η αριστερή αντιπολίτευση θα θέσει και πάλι την ανάγκη ενός άμεσου σχεδίου, το οποίο σημαίνει «δεύτερη ριζοσπαστικοποίηση» για το κόμμα. Οι απαντήσεις που έδωσε ο κ. Τσίπρας στην κρατική τηλεόραση για τις ιδιωτικοποιήσεις και κυρίως η μη απάντηση στο ερώτημα για την Cosco εκτίμησαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι άφησε «παράθυρο ανοιχτό».

Ωστόσο, χθες, ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του κόμματος Γ. Μηλιός -μιλώντας στον «Alpha»- και με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Κατάρ είπε πως «περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα της επίσκεψης.

Θέλουμε επενδύσεις που να έχουν ανταποδοτικότητα για τον λαό. Δεν θέλουμε να δούμε κινήσεις που θα θεωρηθούν ως ξεπούλημα».

WALL STREET JOURNAL
Απέρριψε το μοντέλο Αργεντινής

Την παραμονή της χώρας στο ευρώ υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», εκτιμώντας ότι το δανειακό πρόγραμμα για την Ελλάδα δεν ωφελεί κανέναν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Τσίπρας είναι σκεπτικός ως προς το μοντέλο της Αργεντινής, την υποτίμηση του εθνικού νομίσματος και την αποκήρυξη του χρέους, δεδομένου ότι ο ίδιος επιθυμεί την παραμονή της χώρας εντός του ευρώ και αντιτάσσεται σε μια ελληνική χρεοκοπία.

Ωστόσο, επισημαίνεται ότι ο κ. Τσίπρας έθεσε θέμα διαγραφής μέρους του χρέους και το υπόλοιπο σε πρόγραμμα εξόφλησης 30ετούς διαρκείας. Αναφερόμενος ο δημοσιογράφος στην προσωπικότητα του κ. Τσίπρα, υποστήριξε ότι δεν είναι εκκολαπτόμενος δικτάτορας ή ο δημαγωγός που οι επικριτές του θεωρούν ότι είναι.

Ο δημοσιογράφος επισημαίνει ότι για τη βαθιά αίσθηση αδικίας που διατρέχει την ελληνική κοινωνία σε ό,τι αφορά τη «δωροδοκία» και το «φακελάκι» ο κ. Τσίπρας προβάλλει την αναγκαιότητα για μια επανάσταση συνείδησης των πολιτών, σε συνδυασμό με την βούληση που χρειάζεται να επιδείξουν οι Ελληνες ηγέτες. Ο κ. Τσίπρας παραχώρησε συνέντευξη και στo «Μπλούμπεργκ», όπου, μίλησε για την ακύρωση των μνημονίων και την επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης.

Πηγή: ethnos.gr

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments