ΚΟΣΜΟΣ — 10 Μαΐου 2013
  • Views177

Η 19χρονη Ρέσμα βγήκε ζωντανή από τα συντρίμμια του οκταώροφου κτιρίου  που κατέρρευσε στο Μπαγκλαντές στις 24 Απριλίου.

Η 19χρονη είχε εγκλωβιστεί σε ένα δωμάτιο προσευχής, στο δεύτερο όροφο, και ανακαλύφτηκε, ύστερα από 17 ολόκληρες ημέρες, από τους διασώστες, όταν την ακούσαν την ώρα που προσπαθούσαν να σπάσουν μια πλάκα που περιέβαλε το μικρό χώρο, όπου ήταν θαμμένη.

“Άκουγα τις φωνές των ανδρών διάσωσης τις τελευταίες μέρες και συνέχιζα να χτυπάω τα συντρίμμια με κλαδιά και πέτρες για να τραβήξω την προσοχή. Κανείς δεν με άκουγε. Υπήρχε γύρω μου ξηρά τροφή και έτρωγα για 15 μέρες. Τις τελευταίες δυο ημέρες δεν είχα τίποτε άλλο, εκτός από νερό. Συνήθιζα να πίνω ελάχιστη ποσότητα για να μου φτάσει. Είχα γύρω μου κάποια μπουκάλια νερό”, είπε η νεαρή κοπέλα. Και πρόσθεσε: “Ήταν πολύ άσχημα. Δεν πίστευα ότι θα μπορέσω να ξαναδώ το φως της ημέρας”.

Όταν οι τη βρήκαν οι διασώστες, της έδωσαν αμέσως νερό και οξυγόνο, μέχρι να ολοκληρώσουν την επιχείρηση και να τη βγάλουν από τα συντρίμμια, ενώ στη συνέχεια τη μετέφεραν σε στρατιωτικό νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι η Ρέσμα είναι απόλυτα υγιής και χωρίς κανένα τραύμα.
bag1bag2
Όταν απεγκλωβίστηκε, είπε στην αστυνομία ότι είχε μιλήσει με άλλα τρία άτομα όσο ήταν κάτω από τα θεμέλια, αλλά ένας ένας σιωπούσαν. Λίγο αργότερα, οι διασώστες βρήκαν τα πτώματά τους κοντά στο μέρος όπου βρισκόταν η Ρέσμα.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments