ΠΑΓΓΑΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ — 24 Ιουλίου 2012
  • Views273

Για τρίτη εβδομάδα συνεχίστηκαν οι διαδρομές με πυξίδα τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης  και από τις 16 έως τις 20 Ιουλίου σχεδόν 80 παιδιά ακολούθησαν μονοπάτια ανεπανάληπτα!

Την Τρίτη 17 Ιουλίου πατήσαμε πάνω στα χνάρια που χάραξε ο Πικάσο. Γνωρίσαμε τη ζωή και το έργο του σπουδαίου ζωγράφου. Μάθαμε τι είναι μονοκονδυλιά και είδαμε τους πίνακες του Πικάσο που τους έφτιαξε με αυτήν την τεχνοτροπία. Στη συνέχεια, τα ίδια τα παιδιά γίνανε μικροί ζωγράφοι και χάραξαν τις δικές τους μονοκονδυλιές. Με τα χρώματα που χρησιμοποίησαν για να τις ζωγραφίσουν δημιούργησαν ένα απίστευτο σκηνικό και κατάφεραν να μετατρέψουν τη βιβλιοθήκη σε μία μικρή γκαλερί.

Την Παρασκευή 20 Ιουλίου τα παιδιά ήταν ήδη έτοιμα να αναλάβουν το ρόλο του εικονογράφου. Πήρε το καθένα από ένα βιβλίο και μία κόλλα χαρτί και επιμελήθηκε την εικονογράφηση του εξωφύλλου του. Όταν ολοκλήρωσαν τις δημιουργίες τους, προσαρτήσαμε τα φύλλα στα βιβλία κι έτσι τα βιβλία της βιβλιοθήκης απέκτησαν καινούρια εξώφυλλα διά χειρός… μικρών εικονογράφων.

Στη συνέχεια παίξαμε το παιχνίδι γνωριμίας με τα καινούρια βιβλία της Βιβλιοθήκης. Οι τίτλοι, οι ήρωες, οι εικόνες ακόμη και οι φράσεις των βιβλίων έγιναν αντικείμενο ενός πρωτότυπου και ανεπάντεχα διασκεδαστικού παιχνιδιού. Έτσι τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα βιβλία προσεγγίζοντάς τα με έναν ανορθόδοξο αλλά απόλυτα πετυχημένο τρόπο!

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης θα ήθελε να ευχαριστήσει τους εμψυχωτές των δράσεων αυτών, οι οποίοι εθελοντικά συμμετέχουν και δίνουν ζωντάνια στη Βιβλιοθήκη και απίστευτη χαρά στους μικρούς της φίλους. Αυτή την εβδομάδα ήταν μαζί μας οι: Ιουλία Σιδερά-Σιδέρη, Ιορδάνα Ζαχαροπούλου, Μιχαέλα Κεχαγιόγλου, Γιώργος Φωτίου, Τασούλα Ερεντζή και Κατερίνα Μπάιου.

Επίσης, θα ήθελε να ευχαριστήσει το Κατάστημα Ελευθερούπολης της Τράπεζας Πειραιώς, που είναι ο χορηγός των αναλώσιμων χαρτικών και γραφικών υλικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα αυτά δε θα ήταν δυνατά αν δεν υπήρχε η πρωτοβουλία της εταιρείας Future library για την καλοκαιρινή καμπάνια «Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη» καθώς και η στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Πιο πολύ, όμως, ευχαριστούμε τους μικρούς μας φίλους που μας χάρισαν τα χαμόγελα και την ενέργειά τους. Με σύμμαχο αυτή την ενέργεια, συνεχίζουμε τις δράσεις μας και υποσχόμαστε μαγευτικές διαδρομές για όλους τους μικρούς μας φίλους.

Print Friendly

ΦΕΞ | 6ο Micro μ Festival

ΦΕΞ | 6ο Micro μ Festival

Σεπτέμβριος 28, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments