ΕΠΙΚΑΙΡΑ — 27 Ιουνίου 2013
  • Views594

Η πρώτη πυρκαγιά στην περιοχή της περιφέρειας αμ-θ στο Κοκκινόχωμα Ελευθερούπολης

Την πρώτη πυρκαγιά του καλοκαιριού είχαμε στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και πιο συγκεκριμένα στο Κοκκινόχωμα Ελευθερούπολης.
Η φωτιά ξεκίνησε το μεσημέρι της Τρίτης 25 Ιουνίου, με άγνωστη ακόμα αιτία και έκαψε 160 στρέμματα θαμνώδους κυρίως έκτασης.
Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετείχαν υπηρεσίες από όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, ενώ ρίψεις νερού έκαναν κι αεροσκάφη τύπου καναντέρ.
Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο τα ξημερώματα της Τετάρτης 26 Ιουνίου.

Τροφή για σενάρια από την επίσκεψη Turker στην Ξάνθη και την ΣΕΚΑΠ

Ανησυχία φαίνεται ότι προκλήθηκε σε ορισμένες πλευρές από την επίσκεψη των Τούρκων συνεργατών της ΣΕΚΑΠ από την εταιρία SEBA, που είναι σε εξέλιξη από την Τρίτη. Οι υπεύθυνοι της εταιρίας βρέθηκαν στην Ξάνθη και τη Θεσσαλονίκη και έδωσαν τροφή σε διάφορα σενάρια, τα οποία διαψεύδονται όλα από τον ιδιοκτήτη Sabedin Turker και τον Nurhan kizilhan.
Όπως ανέφεραν , η επίσκεψή τους, εντάσσεται στο σύνηθες πλαίσιο της εμπορικής συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών και καμία σχέση δεν έχει με το ιδιοκτησιακό της εταιρίας, που έχει κριθεί οριστικά εδώ και καιρό, ούτε με την εξαγορά οποιασδήποτε άλλης καπνοβιομηχανίας στη χώρα. Τουλάχιστον από αυτούς, φαίνεται ότι δεν τίθεται ζήτημα ιδιοκτησίας, παρότι παραμένει ανεξήγητο γιατί διακινούνται τέτοιους είδους σενάρια, τα οποία διαψεύδονται όλα.
Μάλιστα, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους οι δύο άνδρες, συνοδευόμενοι από τον εκπρόσωπό τους Σινάν Καβάζ, προχώρησαν στην δημοσίευση δήλωσής τους στην εφημερίδα ΤΟΛΜΗ, με την οποία διαψεύδουν μια σειρά από κατηγορίες που τους αποδόθηκαν– τις χαρακτηρίζουν ηθελημένα εσφαλμένες και προτίθενται να κινηθούν νομικά- ενώ ξεκαθαρίζουν ότι η συνεργασία τους με την καπνοβιομηχανία της Ξάνθης συνεχίζεται στο εμπορικό επίπεδο, όπως συμβαίνει εδώ και 20 χρόνια.

Στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων της μητρόπολης ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης

Τα δύο σημαντικά έργα που έχει εντάξει η Περιφέρεια στο ΕΣΠΑ για την περιοχή της Ξάνθης, επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης. Πρόκειται για το έργο της Ανοιχτής Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων στο 4ο χλμ Ξάνθης-Δράμας της Μητρόπολης Ξάνθης καθώς και την Οικία Χατζιδάκη στο κέντρο της Ξάνθης, τα ο οποία ο Άρης Γιαννακίδης επισκέφθηκε στο πλαίσιο περιοδείας που έκανε σε διάφορα έργα της ΑΜΘ.
Αρχικά βρέθηκε στο μεγάλο έργο της Μητρόπολης, το οποίο είναι στο στάδιο της ολοκλήρωσης από την ανάδοχο ξανθιώτικη εταιρία ΔΟΜΙΚΗ, όπου διαπίστωσε τη μεγάλη πρόοδο του έργου, μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια από την ημέρα της θεμελίωσης ενώ με την ευκαιρία της επίσκεψης επέδωσε στο Μητροπολίτη Ξάνθης την πράξη ένταξης στο ΕΣΠΑ των συμπληρωματικών έργων για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και των υποδομών ύδρευσης, αποχέτευσης κλπ.
Στη συνέχεια ο Περιφεριεάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκαν το έργο της Οικίας Χατζιδάκη στο παλιό Φρουραρχείο . Εκεί ο Άρης Γιαννακίδης διαπίστωσε την δουλειά που είναι σε εξέλιξη για την αποκάλυψη και την ανάδειξη του αυθεντικού ζωγραφικού διακόσμου, την εσωτερική διαρύθμιση του κτιρίου που εκτείνεται σε 4 ορόφους καθώς επίσης και το εντυπωσιακό μπάρ που θα βρίσκεται στον τρίτο όροφο και στο μπαλκόνι του κτιρίου.

Δυο νέα “λουκέτα” στον Έβρο κλείνουν τα ΕΛ.ΤΑ σε Καστανιές, Νέα Βύσσα

Ακόμη δύο «λουκέτα» έρχονται να προστεθούν στο βόρειο τμήμα του νομού Έβρου δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο τη ζωή των κατοίκων. Αυτή τη φορά στο «στόχαστρο» βρίσκονται τα υποκαταστήματα των ΕΛ.ΤΑ. στις Καστανιές και τη Νέα Βύσσα.
Η ταλαιπωρία των κατοίκων αλλά και η επιπλέον υποβάθμιση της περιοχής έχει σηκώσει «στο πόδι» κατοίκους και αιρετούς. Μάλιστα το Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας εξέδωσε και σχετικό ψήφισμα, στο οποίο επισημαίνεται η ανάγκη να μην υλοποιηθεί κάτι τέτοιο τονίζοντας:
Τα καταστήματα αυτά βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής με τον Κεντρικό άξονα που ενώνει τα Ελληνικά σύνορα με πόλεις της Τουρκίας και η διέλευση των ταξιδιωτών είναι εξαιρετικά συχνή καθ’όλη την διάρκεια του έτους.
Η παύση λειτουργίας των καταστημάτων αυτών θα συμβάλει ακόμη περισσότερο στην υποβάθμιση της παραμεθόριας και απομακρυσμένης από τα μεγάλα αστικά κέντρα περιοχής μας.»

Print Friendly

Share

About Author

Θόδωρος

(0) Readers Comments