ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 12 Οκτωβρίου 2012
  • Views135

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. χαιρετίζει τις δεκάδες χιλιάδες των εργαζομένων, συνταξιούχων κ.λπ., που συμμετείχαν μαζικά, ενωτικά και δυναμικά στα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν από τα συνδικάτα την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012 σε όλη τη χώρα με αφορμή την επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ.

Οι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νέοι και άνεργοι με την μαζική παρουσία τους έστειλαν ηχηρό μήνυμα διαμαρτυρίας και αντίστασης στις καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δηλώνουν την απόφασή τους να συνεχίσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους μέχρι την οριστική ανατροπή των πολιτικών που εφαρμόζουν η τρικομματική συγκυβέρνηση και η τρόικα και οδηγούν την κοινωνία στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Η συνάντηση της Μέρκελ με τον Έλληνα Πρωθυπουργό επιβεβαίωσε πλήρως τις ανησυχίες μας ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται στην πρώτη προτεραιότητα για το ξεπούλημα των υπηρεσιών της στους Γερμανούς «κατακτητές-επενδυτές» με συνέπεια και την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων. Συμμέτοχοι στην πολιτική αυτή είναι και η πλειοψηφία των αιρετών, που άλλοι φανερά και άλλοι κρυφά συναντιούνται για τον σκοπό αυτό με τον εντεταλμένο της
Μέρκελ Υφυπουργό Φούχτελ.

Γι΄ αυτό, δίνουμε το επόμενο χρονικό διάστημα ιδιαίτερη βαρύτητα στις συναντήσεις που πραγματοποιούν οι Δήμαρχοι με τον Φούχτελ, τις αποτρέπουμε με κάθε τρόπο, τους αναγκάζουμε πλέον να φοβούνται και τον ίσκιο τους. Συγχρόνως, δεν σταματάμε την προετοιμασία ώστε ο κλάδος την ημέρα εξαγγελίας των μέτρων από την κυβέρνηση, να προχωρήσει στο κλείσιμο ΟΛΩΝ των υπηρεσιών των Δήμων. Οργανώνουμε με τον καλύτερο τρόπο τις καταλήψεις των Δημαρχείων, Δημοτικών Κτιρίων και των Χ.Υ.Τ.Α.

Συγχρόνως, δεν σταματάμε την προετοιμασία ώστε ο κλάδος την ημέρα  εξαγγελίας των μέτρων από την κυβέρνηση, να προχωρήσει στο κλείσιμο ΟΛΩΝ των υπηρεσιών των Δήμων. Οργανώνουμε με τον καλύτερο τρόπο τις καταλήψεις των
Δημαρχείων, Δημοτικών Κτιρίων και των Χ.Υ.Τ.Α.

Δημιουργούμε τις κοινωνικές μας συμμαχίες, ενημερώνουμε τους πολίτες για τις επιπτώσεις των νέων «Βάρβαρων» μέτρων εκτός των άλλων και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Για το σκοπό αυτό, εκδόθηκε και σχετική ανακοίνωση «ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ», (Σ.Σ.: την οποία μπορείτε να δείτε πιο κάτω)

Είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε η συμπαράταξη και η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για την ανατροπή αυτών των πολιτικών του συνόλου των εργαζομένων και άλλων κοινωνικών ομάδων. Χρειάζεται προσπάθεια, επιμονή,
συνεχή παρουσία και ενημέρωση… την οποία από ότι φαίνεται την έχουμε ΟΛΟΙ !!!

Ανοιχτή επιστολή στους πολίτες

Συμπολίτες,
Οι εργαζόμενοι στους Δήμους όλης της χώρας σας καλούμε να αγωνιστούμε ΟΛΟΙ μαζί για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Ζητούν θυσίες από το λαό, εκβιάζοντας το λαό, οδηγώντας χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία, κόβοντας τους ήδη πενιχρούς μισθούς και τις συντάξεις, διαλύοντας την δωρεάν Παιδεία, Υγεία και κάθε κοινωνική παροχή που συνταγματικά οφείλει κάθε κυβέρνηση να παρέχει στον πολίτη.

Με την εφαρμογή του νέου πακέτου μέτρων των 14,5 δις που επιβάλλεται από τους ξένους δυνάστες οδηγούν όλους τους Δήμους της χώρας σε οριστικό κλείσιμο. Σκοπός τους η ιδιωτικοποίηση όλων των υπηρεσιών με χαρακτήρα πλέον κερδοσκοπικό και όχι κοινωνικό… Παιδικοί Σταθμοί, Καθαριότητα, Κ.Α.Π.Η., Κ.Ε.Π., Αθλητικά και πολιτιστικά προγράμματα, Ηλεκτροφωτισμός, πράσινο κ.λπ.

Δεν αποκαλύπτουν όμως στην τοπική κοινωνία το τεράστιο κόστος που θα φέρει η ιδιωτικοποίηση όλων αυτών στην τσέπη του ήδη εξαθλιωμένου Δημότη. Υπέρογκη αύξηση Δημοτικών τελών, υψηλά τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς…πληρωμή για τα πάντα…

Ο Δημόσιος και Κοινωνικός χαρακτήρας των Δήμων καταργείται ανεπιστρεπτί. Στόχος το κέρδος !!! Δεν υπάρχουν δικαιολογίες και άλλοθι για κανέναν μας. Οι εργαζόμενοι στους Δήμους δηλώνουμε ότι δεν θα τους αφήσουμε να μας ισοπεδώσουν. Οι αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις, χωρίς να είναι αυτός ο στόχος τους, γνωρίζουμε ότι θα δημιουργήσουν προβλήματα και ταλαιπωρία. Ωστόσο ζητάμε την κατανόησή σας καθώς αυτά θα είναι προβλήματα πρόσκαιρα, σε σχέση με τα μελλοντικά, μόνιμου χαρακτήρα, που θα προκύψουν από τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση και ακύρωση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των παρεχόμενων υπηρεσιών λόγω των νέων μέτρων και την ουσιαστική διάλυση του κοινωνικού κράτους.

Τα μέτρα αυτά δεν αφορούν μόνο εμάς. Υπό τη μορφή ντόμινο θα πλήξουν όλο το κοινωνικό σύνολο, γι’ αυτό ο μόνος τρόπος για να σταματήσει η υλοποίησή τους είναι ο ενωτικός αγώνας ΟΛΩΝ ΜΑΣ !!!

Απαίτησή μας είναι να σταματήσει εδώ και τώρα ο εκβιασμός των εργαζομένων, των συνταξιούχων, του κοινωνικού συνόλου πριν σπάσει κάθε συνεκτικός κοινωνικός δεσμός. Ας πληρώσουν επιτέλους αυτοί που δημιούργησαν το χρέος με τις επιλογές τους, ας πληρώσουν οι φοροφυγάδες, ας πληρώσουν οι αγορές που σκόπιμα δημιουργούν κρίσεις στα κράτη με μόνο στόχο την κερδοσκοπία.

Σ΄ αυτή τη μάχη σας θέλουμε μαζί μας. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας όλοι χωρίς εξαίρεση: Εργαζόμενοι σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, άνεργοι, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, κοινωνικοί φορείς, φοιτητές, μαθητές και γονείς.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΝΤΕΧΝΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ.

Μπορούμε να αντισταθούμε στην πολιτική που καταστρέφει τη ζωή μας, υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών μας και μας οδηγεί στην απόλυτη εξαθλίωση.

Γνωρίζετε καλά πως για να περάσουν τα μέτρα προσπαθούν να στρέψουν τον ένα απέναντι στον άλλο ώστε να παραλύσουν τις αντιστάσεις μας. Οι μεγαλοδημοσιογράφοι των Μ.Μ.Ε., μας βγάζουν όλους ένοχους για την κρίση εκτός από τους τραπεζίτες, τους μεγαλοεργολάβους και τα τσιράκια τους.

Σηκώστε το ανάστημά σας, υπερασπιστείτε μαζί μας τον τόπο σας και τις ζωές σας. Ας μετατρέψουμε τους Δήμους μας σε κέντρα αντίστασης όλων των κοινωνικών ομάδων.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments