ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 15 Απριλίου 2013
  • Views724

Πολύ κοντά στην εύρεση αγοραστή για την πώληση της ΑΤΕ Ασφαλιστικής βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία όπως έχει αποκαλύψει το Sofokleousin.gr θα διατηρήσει τις συνεργασίες της μόνο με την ING και την Ergo. Η πώληση αν και δεν επείγει αποτελεί στρατηγική επιλογή και μέρος του Capital Action Plan για την ενισχυση της κεφαλαιακής επάρκειας και τη βελτίωση των δεικτών του ομίλου.

Αν και οι εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί δεν αναμένεται να ανακοινωθουν πριν από την ολοκλήρωση των διαδικασιών της ανακεφαλαιοποίησης, καθώς κάτι τέοιο θα ανέτρεπε πλάνα και σχεδιασμούς και θα αποτελούσε πονικέφαλο για τους τεχνοκράτες.

Σύμφωνα με τις πηγές στο στρατηγικό πρόγραμμα της Πειραιώς συμπεριλαμβάνεται η πώληση της ΑΤΕ Ασφαλιστική ενώ,  όπως είχε γράψει το Sofokleousin.gr την περασμένη εβδομάδα, η τράπεζα θα κρατήσει συνεργασία μόνο με την ING και  την ERGO ασφαλιστική.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν επίσης ότι έχει καθυστερήσει η υπογραφή του deal γα την απόκτησης της Millenium από την Πειραιώς, το οποίο ειχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments