ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ — 10 Ιουνίου 2013
  • Views426
Συντάκτης: Μανώλης Γαβαθιώτης

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Δύο αγκάθια στον φάκελο του Παναθηναϊκού, φέρνουν κοντά την εκ νέου απόρριψη της αδειοδότησής του

Α ) ΣΕ … «ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ» Η ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΩΝ ΕΞΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ( ΣΚΑΪ )

Β ) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΝΗΣΙΟ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

Ελάχιστες έως μηδενικές ελπίδες έχει ο Παναθηναϊκός να εγκριθεί η αδειοδότησή του από την αρμόδια επιτροπή της ΟΥΕΦΑ. Αυτό αναφέρουν οι αποκλειστικές πληροφορίες μας, οι οποίες επιμένουν ότι οι εκπρόσωποι της ΟΥΕΦΑ πού εξέτασαν τον φάκελο στην Αθήνα και τώρα ετοιμάζουν το πόρισμά τους, διαπίστωσαν πολύ σοβαρά κενά στο περιεχόμενό του.

Συγκεκριμένα, ως μεγάλα αγκάθια για την έγκριση του φακέλου και την παροχή της άδειας συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αναφέρονται δύο περιπτώσεις, πού – κατά τα λεγόμενα των αρμοδίων – «βγάζουν μάτια».

Η πρώτη περίπτωση, αφορά την χορηγία των έξι εκατομμυρίων ευρώ, πού προστέθηκε στο περιεχόμενο του φακέλου μετά την απόλυτη αδυναμία να κατατεθεί η απαιτούμενη εγγυητική. Η «χορηγία» αυτή, σύμφωνα πάντα με το περιεχόμενο του φακέλου, θα προέλθει από το τηλεοπτικό κανάλι «ΣΚΑΪ» ιδιοκτησίας του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Αλαφούζου, πλήν όμως θα αφορά … «διαφημιστικό χρόνο» ! Δηλαδή, τα έξι εκατομμύρια δεν θα αφορούν κατάθεση μετρητών, αλλά εκμετάλλευση διαφημιστικού χρόνου και βεβαίως, όλοι καταλαβαίνουμε τι μπορεί να σημαίνει αυτό, όταν αφορά μορφή εγγυήσεων.

Το δεύτερο μεγάλο αγκάθι, όπως αναφέρουν, επαναλαμβάνω, οι αποκλειστικές μας πληροφορίες, αφορά τους διακανονισμούς των χρεών της ΠΑΕ προς διαφόρους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Οι διακανονισμοί αυτοί – όχι όλοι, αλλά αρκετοί – δεν συνοδεύονται από το απαραίτητο στοιχείο πού θα αποδείκνυε την αξιοπιστία τους : Την θεώρηση του γνήσιου της υπογραφής των ποδοσφαιριστών πού φέρονται να συμφωνούν και να έχουν υπογράψει τον διακανονισμό των απαιτήσεών τους από την ομάδα !

Φυσικά, αυτό το δεύτερο στοιχείο θα ήταν αρκετό για την απόρριψη οποιασδήποτε απαίτησης από επίσημο φορέα, πόσο μάλλον για την ΟΥΕΦΑ !

Οπως και να έχει, η απόφαση της Επιτροπής Αδειοδοτήσεων της ΟΥΕΦΑ, δεν θα πρέπει να αναμένεται πριν την ερχόμενη Παρασκευή, οπότε και θα συνεδριάσει. Και φυσικά, θα αφορά τόσο τον Παναθηναϊκό, όσο και τον ΠΑΣ Γιάννινα, στον φάκελο του οποίου υπάρχουν άλλες, εξ ίσου σοβαρές όμως, παραλείψεις.

Υπενθυμίζω ότι στο σάϊτ μας, parapolitika.gr δημοσιεύσαμε για πρώτη φορά και κατ’ αποκλειστικότητα ( στις 10 Μαϊου ) την πληροφορία για την απόρριψη του αιτήματος αδειοδότησης των ΠΑΕ Παναθηναϊκού και ΠΑΣ Γιάννινα.

Print Friendly

Share

About Author

websys

(0) Readers Comments