ΞΑΝΘΗ — 16 Μαρτίου 2013
  • Views378

– 150 ποδηλάτες «αγκάλιασαν» το Κυνήγι θησαυρού από τον ΠΗΓΑΣΟ

-Τι δουλειά έχει το άγαλμα του Ανθ/γου Στογιαννίδη, με τους κύκνους και τις πάπιες στο πάρκο δήμου Ξάνθης ;
– Πως ταιριάζουν τα ποδηλατικά καταστήματα της πόλης με τα ΚΠΕ του δήμου ;
– Τι σχέση έχουν οι πιτσαρίες με τις τοπικές εφημερίδες και τα κανάλια ;
– Που συναντιούνται μαζί 5 σχολεία και πως συσχετίζονται με τον ποδηλατικό σύλλογο ΠΗΓΑΣΟ ; και τέλος ποιος είναι ο «Θεός» της εργασίας του ταχυδρόμου που χτυπά πάντα 2 φορές ;

Αυτά και άλλα πολλά συνέβησαν το μεσημέρι της Παρασκευής 15 Μαρτίου στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου και διεξήχθη το 1ο ποδηλατικό Κυνήγι θησαυρού και μάλιστα ενταγμένο στο επίσημο πρόγραμμα των Αποκριάτικων Θρακικών Λαογραφικών εκδηλώσεων. Περισσότερα από 150 άτομα και ποδήλατα πλαισίωσαν τις 37 συνολικά ομάδες που πήραν μέρος στην μεγάλη ποδηλατική γιορτή της Ξάνθης. Μαθητές, ενήλικες, γονείς με παιδιά, φίλοι και εραστές του δημοφιλούς δίτροχου μεταφορικού μέσου πήραν μέρος και έστειλαν ηχηρό μήνυμα σε όλους για το μέλλον του ποδήλατου στην Ξάνθη, που αναμένεται να είναι λαμπρό και δυναμικό. Άλλωστε ο έφορος του νεοσύστατου ποδηλατικού Αστικού – Παιδικού τμήματος Δημήτρης Γκαγκαλίδης το είπε από την 1η Μαρτίου στο επίσημο ξεκίνημα της εαρινής σαιζόν : ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ.

DSCN1034
Οι ομάδες αποτελούμενες από 3 μέχρι 5 ποδηλάτες ξεχύθηκαν στην πόλη για να βρουν 10 σταθμούς – checkpoints και να σφραγίσουν το ειδικό έντυπο, προκειμένου να φτάσουν στον τερματισμό. Για περισσότερο από 1 ώρα η Ξάνθη θύμιζε «Ποδηλατούπολη», καθώς οι ομάδες έψαχναν, ρωτούσαν, έτρεχαν και γενικά έδιναν τον καλύτερο εαυτό τους για την νίκη. Για τις ανάγκες του παιχνιδιού οι «Σαλαμινομάχοι» μπερδεύτηκαν με τους «Γκαζοφονιάδες» και οι «Αγριόγατες» μονομάχησαν μέχρι εσχάτως με τις «Τσιχλόφουσκες» και τους «Κινητούς μπελάδες». Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι τόσο οι «Κροκόδειλοι» όσο και οι «Όμορφες» ήταν παραπάνω από υπολογίσιμοι αντίπαλοι, ενώ στο τέλος φαίνεται ότι όλοι πιστοποίησαν την αγάπη και τη χαρά τους για το ποδήλατο ως το καλύτερο μέσο αστικής μετακίνησης, αφού καταφέρνει να χαρίσει υγεία, άθληση και διασκέδαση σε μικρούς και μεγάλους.
Για την ιστορία νικητές ήταν οι μαθητές από το 3ο ΓΕΛ Ξάνθης, που συμμετείχαν και αγωνίστηκαν με ιδιαίτερο πάθος για νίκη, ενώ ο χρόνος τους ήταν κάτι περισσότερο από εντυπωσιακός. Από κοντά και οι αντίστοιχοι μαθητές από το 2ο Γ/σιο με τους Μάμπα, Ρούσσο, Καραμπάση και Κουτσομιχάλη, ενώ οι γυναίκες της ομάδας «Αγριόγατες» εντυπωσίασαν με την κατάταξή τους. Ομάδες υπήρχαν επίσης από το 7ο Γ/σιο, το 6ο Δημοτικό σχολείο, το 2ο ΕΠΑΛ, ενώ οι όμορφες εικόνες ήθελαν ποδηλατικές οικογένειες (Γιάννης Κουτίδης family, Ευτυχία Αμπελίδου, Τουμπάρης, κα) να περιδιαβαίνουν την πόλη, δίνοντας το καλύτερο ποδηλατικό μήνυμα για την επερχόμενη νέα γενιά.

Στα αξιοσημείωτα η ομολογουμένως άψογη διοργάνωση και το στήσιμο που ανέλαβε η οργανωτική ομάδα του ΠΗΓΑΣΟΥ συνεπικουρούμενη από τους εκπ/κους του 2ου Γ/σιου Ξάνθης και τον δ/ντη Μάκη Νταουτίδη που παρευρέθηκε και ανέλαβε τις απονομές μεταλλείων στους νικητές. Ο πρόεδρος του ΠΗΓΑΣΟΥ Βασίλης Ποιμενίδης μίλησε για μια ακόμη φορά για την ανάγκη για φιλικότερες ποδηλατικές συνθήκες στην πόλη, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις αγωνιστικές συμμετοχές της ομάδας που κορυφώνονται το ερχόμενο διάστημα.
Σύσσωμο το ΔΣ ανταποκρίθηκε και ανταπεξήλθε στα καθήκοντά του με τον Γιάννη Ζαφειριάδη να αναδεικνύεται σε εξέχων στέλεχος δημοσίων σχέσεων και τον αντιπρόεδρο Γιάννη Στεργίδη να μοιράζει συμβουλές και οδηγίες στους συμμετέχοντες. Χρέη δημοσιογράφου ανέλαβε και η Έλενα Τάτσιου εκ μέρους του ΠΗΓΑΣΟΥ, ενώ ο Τούλης Τσακιρίδης ολοκλήρωνε την τετράδα της γραμματείας που φαίνεται ότι έφερε σε πέρας το έργο της και με το παραπάνω. Καθοριστική όπως πάντα η συμβολή του ταμία Μιχάλη Σπανίδη, ιδιαίτερα στην μηχανογράφηση της εκδήλωσης.
Την παράσταση βέβαια έκλεψε ο ΠΗΓΑΣΟΥΛΗΣ η νέα μασκότ του συλλόγου, που μοίραζε χαμόγελα και έβγαινε φωτογραφίες με κάθε μικρό και μεγάλο φίλο του ποδηλάτου. «Όπως κάθε μεγάλος σύλλογος έτσι και ο ΠΗΓΑΣΟΣ θα έχει πλέον σε κάθε του εκδήλωση τη δική του μασκότ» δήλωσε με περηφάνια ο Βασίλης Ποιμενίδης που δεχόταν τα συγχαρητήρια των γονέων και μαθητών που συμμετείχαν στην Ξανθιώτικη ποδηλατική διοργάνωση.

Στα αξιοσημείωτα η βοήθεια των εθελοντών του ΠΗΓΑΣΟΥ που πρόσφεραν απλόχερα την πολύτιμη συμπαράστασή τους, ενώ ουσιαστική ήταν η τεχνική βοήθεια που παρείχαν σε θέματα επισκευών ποδηλάτου οι ειδικοί του συλλόγου. Ο Ανδρέας Τριανταφυλλίδης είναι αυτός που ανέλαβε το φορτίο του συνδέσμου με τους ενήλικες ποδηλάτες, ενώ δέχτηκε θετικές κριτικές στην προώθηση των ενημερωτικών εντύπων του ΠΗΓΑΣΟΥ.
Εντυπωσιακός ήταν επίσης και ο αριθμός των ποδηλατιστών που φορούσαν το απαραίτητο κράνος, δείγμα και της ποδηλατικής σχολικής καμπάνιας που «τρέχει» εκ μέρους του Ξανθιώτικου συλλόγου στα σχολεία της Β/θμιας Εκπ/σης του νομού.
Το τέλος της εκδήλωσης βρήκε όλους ευχαριστημένους να παίρνουν τα αναμνηστικά διπλώματα και να δίνουν το επόμενο μεγάλο ποδηλατικό ραντεβού για το Σάββατο 30 Μαρτίου, όπου στο υπαίθριο θεατράκι της οδού Μ. Βόγδου (έναντι ΟΤΕ) θα στηθούν τα ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ισορροπίας, δεξιοτεχνίας και κυκλοφοριακής αγωγής για παιδιά και ενήλικες από το Αστικό – Παιδικό τμήμα του ΠΗΓΑΣΟΥ.
Υπενθυμίζεται ότι το πλήρες ποδηλατικό πρόγραμμα (Μάρτιος – Ιούνιος 2013) διανέμεται δωρεάν στα ποδηλατικά καταστήματα και στην ιστοσελίδα του συλλόγου www. ρegasus.gr, ενώ οι συμμετοχές σε όλα είναι εντελώς δωρεάν.

πηγη: xanthtimes.gr

Print Friendly

Όλα μηδέν στη Ξάνθη

Όλα μηδέν στη Ξάνθη

Οκτώβριος 03, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments