• Views267

«Η ΝΔ θέλει διαύλους επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής»

Κόντρα ξέσπασε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με αφορμή μία αναφορά του Δημήτρη Στρατούλη ότι η Νέα Δημοκρατία θέλει να έχει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. Αμέσως, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου αντέδρασε και ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος. Δημήτρης Στρατούλης: Είμαστε ειλικρινείς. Εμείς θέλουμε να τη ρίξουμε αυτή την κυβέρνηση γιατί συνεχίζει να εφαρμόζει τα μνημόνια. Ολοκληρώνει την καταστροφή στη χώρα και δεν το κρύβουμε. Καταρχήν, υπάρχει ένα θέμα ουσίας που είναι τι είναι αυτό το νομοσχέδιο και αν θα το ψηφίσουμε. Και το άλλο πως παίζεται το πολιτικό παιχνίδι.

«Επιδημία» εμπλοκών γεννά ο αντιρατσιστικός

 

Χαμηλοί τόνοι από το Μαξίμου για το κοινό μέτωπο Βενιζέλου – Κουβέλη με αφορμή τον αντιρατσιστικό αλλά και φόβοι ότι μπορεί να υπάρξει «επιδημία» εμπλοκών σε κρίσιμες αποφάσεις που έχει λάβει ο Σαμαράς. Στο επιτελείο του πρωθυπουργού επέλεξαν να μην σηκώσουν τους τόνους όταν ενημερώθηκαν ότι Βενιζέλος και Κουβέλης τηλεφωνήθηκαν και αποφάσισαν να προχωρήσουν από κοινού στην κατάθεση του σχεδίου Ρουπακιώτη στη Βουλή – ενός σχεδίου που για το Μαξίμου είναι «νεκρό». Η κίνηση των δύο εταίρων του κ. Σαμαρά δεν προκάλεσε κανέναν αιφνιδιασμό στο Μέγαρο Μαξίμου. Από το επιτελείο του πρωθυπουργού αποδραματοποιούν τη σημασία της απόφασης που έλαβαν καθώς τη θεωρούσαν αναμενόμενη έπειτα από τις δηλώσεις που έγιναν μετά τη σύσκεψη της Δευτέρας. Και οι περισσότεροι «γαλάζιοι» αναγνωρίζουν την ανάγκη των κυρίων Βενιζέλου και Κουβέλη να δείξουν ότι δεν ταυτίζονται σε τίποτα με τη ΝΔ του Σαμαρά πέραν της πολιτικής απόφασης να στηριχθεί ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.

Απορρίφθηκε το αίτημα της υπεράσπισης Τσοχατζόπουλου να μην εξεταστεί ο Π. Βλάχος

Με απόντα τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλο συνεχίζεται σήμερα η δίκη για την υπόθεση σχετικά με τη διακίνηση μαύρου χρήματος από τα εξοπλιστικά προγράμματα. Πάντως, η ακροαματική διαδικασία συνεχίζεται με εντάσεις, καθώς οι συνήγοροι υπεράσπισης του κ. Τσοχατζόπουλου υπέβαλαν ένσταση προκειμένου να μην εξεταστεί ο μάρτυρας Π. Βλάχος, εφοριακός που είχε ρόλο συμβούλου του ανακριτή κατά το στάδιο διερεύνηση της υπόθεσης. Το αίτημα της υπεράσπισης απερρίφθη από το δικαστήριο, εξέλιξη που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης του πρώην υπουργού, οι οποίοι υποστήριξαν πως δημιουργούνται υπόνοιες για την υπεράσπιση του πρώην υπουργού. Ωστόσο, οι συνήγοροι του Ν. Ζήγρα, εξάδελφου του Τσοχατζόπουλου είχαν ταχθεί υπέρ της εξέτασης του μάρτυρα, υπογραμμίζοντας πως η εξέταση του μπορεί να αποτελέσει «κλειδί» για την υπόθεση καθώς μπορεί να εξηγήσει τις κινήσεις των λογαριασμών.

 

ΤτΕ: Ύφεση 4,6% για φέτος και ανεργία 28%

 

Ύφεση, με μείωση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) που θα αγγίξει φέτος το 4,6% και σταθεροποίηση της ανεργίας στο 28% προβλέπει μεταξύ άλλων η Ετήσια Έκθεση για τη Νομισματική πολιτική που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος. Η ΤτΕ, εκτιμά ότι η οικονομία έχει εισέλθει σε τροχιά εξισορρόπησης τοποθετώντας χρονικά την ανάκαμψή της το 2014, και την αποκλιμάκωση της ανεργίας από το 2015. Ο πληθωρισμός εφέτος αναμένεται να είναι αρνητικός (-0,3%). Παράλληλα, εκτιμάται ότι το 2013 θα υπάρξει υπερανάκτηση της απολεσθείσας ανταγωνιστικότητας την περίοδο 2011 – 2009. Προϋπόθεση για την ανάκαμψη της οικονομίας σύμφωνα με την ΤτΕ, αποτελεί η πραγματοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων καθώς και η συνέχιση της εφαρμογής του προγράμματος σταθεροποίησης χωρίς μάλιστα χαλάρωση και αποκλίσεις.

Η παγίδα με την εισφορά αλληλεγγύης

 

Πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις θα προκύψουν φέτος για εκατομμύρια φορολογούμενους, καθώς η υποχρεωτική αναγραφή στη φορολογική δήλωση όλων ανεξαιρέτως των εισοδημάτων τους θα τους ρίξει στην «παγίδα» της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. Η εμμονή του υπουργείου Οικονομικών να δηλωθούν αναλυτικά όλα τα εισοδήματα, ακόμα και αυτά που έχουν φορολογηθεί αυτοτελώς, όπως οι τόκοι των καταθέσεων, στοχεύει στην υπέρβαση του εισοδηματικού ορίου των 12.000 ευρώ για εκατομμύρια φορολογούμενους, πάνω από το οποίο επιβάλλεται εισφορά αλληλεγγύης με συντελεστές που κλιμακώνονται από 1% έως 4%. Μέχρι πέρυσι η αναγραφή στη φορολογική δήλωση εισοδημάτων από τόκους καταθέσεων, μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια, REPOS, κέρδη από μερίσματα, πολυτεκνικά επιδόματα κ.ά δεν ήταν υποχρεωτική, όπως είναι φέτος. Η «πρόβα» ωστόσο είχε γίνει με τις επιδοτήσεις και τις αποζημιώσεις που εισπράττουν οι αγρότες, οι οποίες μπορεί μεν να μη λαμβάνονται πλέον υπόψη για τον προσδιορισμό των τεκμηρίων, μπαίνουν όμως σε ειδικούς κωδικούς, για να υπολογίζεται η ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

 

 

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments