ΝΕΣΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ — 26 Απριλίου 2012
  • Views213

Μια ξεχωριστή παράσταση με ιδιαίτερους συμβολισμούς, που αναμένεται να συγκινήσει το κοινό και να το προβληματίσει για τη σημασία των αξιών και των ιδανικών στη ζωή των ανθρώπων, μέσα από συνεχείς ανατροπές και ψυχολογικές διακυμάνσεις, ανεβάζει η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσούπολης

Πρόκειται για το τρυφερό και ευαίσθητο έργο του Thornton Wilder «Η Μικρή μας Πόλη» που ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Απριλίου 2012 στις 20:30 το βράδυ.

Το βραβευμένο με Pulliger έργο του Thornton  Wilder, μεταφέρει τους θεατές στο Γκρόβερς Κόρνερς, μια μικρή επαρχιακή πόλη του Νιου Χαμσάιρ των Η.Π.Α. στις 8 Μαΐου 1901.

Την παράσταση υπογράφει σκηνοθετικά ένας νέος ταλαντούχος άνθρωπος, ο εκπαιδευτικός Γιώργος Τσομπανόπουλος που όπως επισημαίνει στο εισαγωγικό σημείωμα του προγράμματος του έργου: «ο Thornton Wilder φωτογραφίζει ποιητικά την καθημερινότητά μας, υπογραμμίζει την αγάπη για τον άνθρωπο και τη ζωή, αυτό το θαύμα που όσο ζούμε δεν το προσέχουμε, δεν το νιώθουμε… ίσως οι άγιοι μόνο και οι ποιητές!».

Στο έργο παρακολουθούμε την ιστορία δύο οικογενειών και ιδιαίτερα των παιδιών τους, Τζωρτζ Γκιμπς και Έμιλυ Γουέμπ. Μέσα από τη σχέση τους περνάει από τα μάτια μας όλη τους η ζωή… και πολλά κομμάτια της δικής μας ζωής! Μεγάλα γεγονότα όπως η γέννηση, ο έρωτας, ο θάνατος ανοίγουν κύκλους και τους κλείνουν διαδοχικά καθορίζοντας την εξέλιξη του έργου, την εξέλιξη της ίδιας της ζωής. Σφραγίζουν τη μοναδικότητά του! Οι Γκιμπς και οι Γουέμπ ζουν απλά την καθημερινότητά τους προσδοκώντας το αύριο!

Μπροστά μας διαδραματίζονται 12 χρόνια από τη ζωή τους, φαίνονται λίγα, φτάνουν όμως για να συμβούν πράγματα που ούτε οι ίδιοι τα φαντάζονταν ίσως… Γεγονότα θα τους ενώσουν, κάποια άλλα θα τους χωρίσουν… Είναι άραγε προετοιμασμένοι να τα αντέξουν;

 

Συντελεστές παράστασης:

Σκηνοθεσία: Γιώργος Τσομπανόπουλος

Μουσική επιμέλεια: Βαγγέλης Ευθυμίου

Τραγούδι: Χριστίνα Λουκίδου

Σκηνικά: Γιάννης Κοτζαπαναγιώτης, Σωκράτης Νίκου

Ηχητικά: Σπύρος Ροϊδος

Σχεδιασμός αφίσαςπρογράμματος: Κόνη Δραμπάλα

Print Friendly

ΦΕΞ | 6ο Micro μ Festival

ΦΕΞ | 6ο Micro μ Festival

Σεπτέμβριος 28, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments