ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 02 Μαρτίου 2013
  • Views233

Θα είναι, ίσως, το πιο κρίσιμο Eurogroup στην ιστορία της Κύπρου: τη Δευτέρα, οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα έχουν το πακέτο διάσωσης της Κύπρου στην κορυφή της ατζέντας.
Ο Νίκος Αναστασιάδης φρόντισε να βάλει τέλος στα σενάρια περί «κουρέματος» καταθέσεων, που διακινούνται κυρίως από το γερμανικό τύπο.
Σύμφωνα με αυτά τα σενάρια, οι καταθέσεις πάνω από 100.000 ευρώ (δηλαδή πάνω από το όριο που εγγυάται η Ε.Ε.) θα κληθούν να συμβάλουν στη μείωση του κυπριακού χρέους.

«Θα διαπραγματευτούμε για ολοκλήρωση, το συντομότερο, της δανειακής σύμβασης. Δε θεωρούμε ότι αποτελούν στοιχεία αλληλεγγύης και δε θα γίνουν αποδεκτές οι όποιες αναφορές περί «κουρέματος» καταθέσεων ή του δημοσίου χρέους. Ανάλογο θέμα ούτε προσφέρεται, ούτε είναι προς συζήτηση» διαμήνυσε ο Νίκος Αναστασιάδης στο κυπριακό κοινοβούλιο .

Ανόητη χαρακτήρισε οποιαδήποτε συζήτηση για «κούρεμα» καταθέσεων ο νέος υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής.
Στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη ενόψει της κρίσιμη συνεδρίασης του Eurogroup, κατά την οποία η κυπριακή κυβέρνηση θέλει να αποφύγει δύο πράγματα:
συζήτηση περί «κουρέματος» και συζήτηση περί αύξησης των εταιρικών της φόρων, που αποτελούν πόλο έλξης για κεφάλαια εκτός Ε.Ε., κυρίως από τη Ρωσία.
Τη Δευτέρα, αναμένεται να ανακοινωθεί, από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, το ύψος των κεφαλαίων που θα χρειαστούν οι τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή για την ανακεφαλαιοποίησή τους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Pimco.

Print Friendly

Σαν σήμερα

Σαν σήμερα

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

websys

(0) Readers Comments