• Views361

Η λύση «πακέτο» που στηρίζουν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί

Κοινή γραμμή για τη νέα κρατική τηλεόραση φαίνεται ότι βρήκαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί κατά τη σύσκεψη της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου. Χαρακτηριστικό είναι ότι πλέον οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης δεν μιλούν για επαναλειτουργία της ΕΡΤ, αλλά μόνο για δημόσια τηλεόραση. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει συμφωνία μεταξύ των τριών αρχηγών να προχωρήσει ταχύτατα η κατάθεση του νομοσχεδίου για τη δημιουργία της νέας δημόσιας τηλεόρασης ΝΕΡΙΤ που ενδέχεται μάλιστα να έρθει με τη μορφή του κατεπείγοντος στη Βουλή και να ψηφιστεί εντός της επομένης εβδομάδος. Ταυτόχρονα φαίνεται ότι συμφώνησαν στον ενδιάμεσο φορέα, αλλά παραμένουν αρκετές λεπτομέρειες να καθοριστούν. Παράλληλα οι τρεις αρχηγοί περιμένουν να συνεδριάσει η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ, η οποία αναμένεται ότι θα εκδώσει απόφαση στο ίδιο πνεύμα ως είθισται με την προσωρινή διαταγή του προέδρου του ΣτΕ Κ. Μενουδάκου.

Σήμερα στις 20:30 σε νέες διαπραγματεύσεις οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί

Εκ νέου συναντώνται στις 20:30 σήμερα οι τρεις αρχηγοί της συγκυβέρνησης για να οριστικοποιήσουν την κατ΄ αρχήν συμφωνία που επετεύχθη και οδηγεί στην κατάργηση της ΕΡΤ Α.Ε. και την αντικατάσταση της από άλλο φορέα. Εκτός από την ΕΡΤ στο τραπέζι του διαλόγου θα πέσει σήμερα η επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων που ετέθη από του προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Από τη χθεσινή συνάντηση, που διήρκεσε περίπου 3,5 ώρες, φάνηκε πως τα κόμματα επιζητούν τη σύγκλιση, ενώ απομακρύνεται και το ενδεχόμενο των εκλογών. Οι δύο αρχηγοί ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ φαίνεται να υπαναχώρησαν στην απαίτησή τους για επαναλειτουργία της ΕΡΤ, πετυχαίνοντας δέσμευση από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου για λειτουργία όλων των συχνοτήτων και εκπομπή κανονικού προγράμματος. Πριν τη συνάντηση θα συγκληθούν οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για να παρουσιάσουν το πλαίσιο της συμφωνίας τόσο για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση όσο και για τη συνολική κυβερνητική λειτουργία.

Ξεκινούν οι αιτήσεις για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Ξεκίνησε από σήμερα Πέμπτη η υποβολή αιτήσεων για υπαγωγή σε πρόγραμμα πολλών δόσεων για εξόφληση οφειλών που είχαν οι φορολογούμενοι έως και τις 31 Δεκεμβρίου του 2012. Από την περασμένη εβδομάδα, και συγκεκριμένα από τις 14 Ιουνίου, “τρέχει” η προθεσμία για την υπαγωγή στη ρύθμιση εφάπαξ εξόφλησης χρεών με έκπτωση 50% των έως και τις 31.12.2012 προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής). Η προθεσμία λήγει την 1 Ιουλίου 2013. Το σύνολο των δόσεων μπορεί να φθάσει έως τις 48, ενώ υπό προϋποθέσεις ο οφειλέτης μπορεί να επιλέξει πρόγραμμα μηνιαίων δόσεων με ανώτατο όριο τις 100 δόσεις και με καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής την 31.12.2013.

«Δεν θα επιβαρυνθούν ούτε με ένα € οι ασθενείς»

«Θα υπάρχουν μέτρα προς τους παρόχους. Οι ασθενείς δεν θα επιβαρυνθούν ούτε ένα ευρώ», υποστήριξε στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1» ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.
Ο κ. Σαλμάς τόνισε ότι «το πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η υπέρβαση του αριθμού των εξετάσεων. Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν μέτρα που στοχεύουν στο πρόβλημα». Και υποστήριξε ότι: «Δεν είναι στην ατζέντα μας οι φόροι. Τώρα, δεν μιλάτε με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, τώρα μιλάτε με τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό».

Τελειώνει αύριο η αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους

Αύριο ανακοινώνονται, εκτός απροόπτου, οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις για τα Πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από τα βαθμολογικά κέντρα, οι υποψήφιοι έχουν αποτύχει, σε μεγάλο ποσοστό και φέτος στα Μαθηματικά και την Φυσική.  Αν οι πληροφορίες αυτές επαληθευθούν, τότε αναμένεται μεγάλη πτώση των βάσεων στις Πολυτεχνικές και Φυσικομαθηματικές σχολές.  Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τους βαθμολογητές πολλών κέντρων, η πτώση των βάσεων φαίνεται να είναι η γενικότερη φέτος. Μοναδική εξαίρεση σε αυτή την εικόνα, όσον αφορά στα Πανεπιστήμια, είναι το πρώτο επιστημονικό πεδίο (νομικές, ανθρωπιστικές σπουδές) όπου δεν μειώθηκαν τελικά οι εισακτέοι στις περιζήτητες σχολές και ειδικά στις Νομικές.  Εδώ, δεν αποκλείεται να υπάρξει μικρή άνοδος βάσεων από τις βαθμολογίες των 16.000 μορίων και κάτω, λόγω της συνολικής μείωσης των εισακτέων στο πεδίο αυτό.

Στα ΤΕΙ, λόγω της μείωσης των εισακτέων αναμένονται ανοδικές τάσεις στα περισσότερα επιστημονικά πεδία.

 

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments