ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 01 Αυγούστου 2013
  • Views319

«Δεν σημαίνει πως όσοι τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας θα απολυθούν», ανέφερε χθες ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Εστάλη και από το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου (ΥΝΑ) αργά το βράδυ της Τετάρτης η λίστα με τους υπό κινητικότητα υπαλλήλους (50 σύμφωνα με τον σχεδιασμό), όπως έλεγαν πηγές του υπουργείου.

Λίγο νωρίτερα, διαφαινόταν ότι ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, θα βρισκόταν σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ώστε να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των υπαλλήλων που θα τεθούν υπό καθεστώς κινητικότητας.

Διευκρινίσεις σχετικά με το θέμα ζήτησαν οι πολιτικοί υπάλληλοι το πρωί της Τετάρτης από τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Στη συνέχεια αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων του υπουργείου συναντήθηκε με τον κ. Βαρβιτσιώτη έξω από το γραφείο του ο οποίος τους είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως πιστεύει στον θεσμό της κινητικότητας για την αναδιάρθρωση του δημοσίου τομέα, που είναι μια συνολική απαίτηση της κοινωνίας.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε προς τα μέλη της Ομοσπονδίας ότι οι ανάγκες στο υπουργείο είναι μεγάλες και δεν έχουν ακόμα καθοριστεί και πως οποιοσδήποτε αριθμός υπαλλήλων τεθεί σε κινητικότητα, θα καθοριστεί με βάση τα κριτήρια των αναγκών.

Τόνισε, επίσης, ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα βρει την κατάλληλη λύση που θα καλύπτει όλες τις πλευρές και ότι δεν σημαίνει πως όσοι τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας θα απολυθούν.

Ο υπουργός δήλωσε ότι το μέτρο της κινητικότητας το στήριξε και ως βουλευτής και αποτελεί το μόνο τρόπο που θα μας οδηγήσει σε έναν πιο παραγωγικό και αποτελεσματικό δημόσιο τομέα. Δεσμεύτηκε ότι θα συνεργαστεί με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ότι σύντομα θα υπάρχει η οριστική θέση του υπουργείου για το θέμα.

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments