ΑΘΛΗΤΙΚΑ — 13 Μαΐου 2012
  • Views179

Με αφορμή την άσχημη συμπεριφορά του νομικού συμβούλου της ΕΠΟ Θεόδωρου Κουρίδη προς τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΟ Καβάλας, κατά την παρουσία του στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΠΟ την περασμένη Παρασκευή (θυμίζουμε ότι ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ εξέφρασες την έκπληξή του για την παρουσία του κ. Τσοκτουρίδη, λέγοντάς του ότι “Τι θες εδώ; Εσύ είσαι στη Δ’ Εθνική”), η Λέσχη Φιλάθλων Καβάλας απέστειλε μια αιχμηρή επιστολή προς τον νομικό σύμβουλο της ΕΠΟ με την οποία εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την συμπεριφορά του κ. Κουρίδη.

Κύριε Κουρίδη,
Από δηλώσεις του προέδρου του ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου πληροφορηθήκαμε ότι απευθυνθήκατε στον πρόεδρο της ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ (και αντιπρόεδρο του ερασιτέχνη ΑΟΚ) με την φράση : «Τι θες εδώ; Εσύ είσαι Δ’ Εθνική».
Πέρα από τον αναιδή και προσβλητικό τρόπο που ίσως έχει να κάνει με τους βασικούς κανόνες φιλοξενίας και ευγένειας που προφανώς αγνοείτε, η ομάδα της Καβάλας δεν είναι Δ’ εθνική. Εκεί την έστειλε μια απόφαση της ΕΕΑ η οποία είναι πρωτοφανής στα παγκόσμια ποδοσφαιρικά χρονικά, που κατάφορα προσβάλει το νομικό πολιτισμό που τάχα υπηρετείτε και ήταν, όπως αποκαλύφθηκε, προϊόν πολιτικής παρέμβασης. Αν με αυτό τον τρόπο υπονοείτε ότι ο ΑΟΚ με τη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της Δ’ εθνικής κατηγορίας, αποδέχτηκε την ποινή του τότε έχουμε να σας πούμε τα εξής:
1. Η ομάδα δεν αποδέχτηκε την ποινή της όταν την έστειλε στη Β Εθνική πόσο μάλλον τον εξευτελισμό του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος.
2. Συμμετείχαμε στη Δ μετά από επανειλλημμένες διαβεβαιώσεις (και της ΕΠΟ) ότι η συμμετοχή στη Δ κατηγορία δεν θα έχει επιπτώσεις στο δικαστικό αγώνα που συνεχίζει η ΠΑΕ ΑΟΚ και που με ευθύνη άλλων (και όχι της ομάδος) καθυστερεί.
3. Συμμετείχαμε στη Δ κατηγορία διότι σεβόμαστε τις αποφάσεις της Πολιτείας παρ ότι έχουμε πολλές ενστάσεις για την ορθότητα και τη νομιμότητα τους, ενστάσεις που θα επιβεβαιωθούν όπως πιστεύουμε. Σεβόμενοι τους θεσμούς της πολιτείας και της Αθλητικής δικαιοσύνης αποφύγαμε με μεγάλες προσπάθειες ακραίες συμπεριφορές και βίαιες εκδηλώσεις (παρά το ότι μας έπνιγε το δίκιο). Η ανταμοιβή των Καβαλιωτών φιλάθλων για την αγάπη στο άθλημα του ποδοσφαίρου ήταν αυτή η σκαιότατη συμπεριφορά εκ μέρους σας. Προφανώς εκτιμήσαμε λάθος το φιλότιμο κάποιων.
4. Η ομάδα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις στη Δ κατηγορία χωρίς διοίκηση, χωρίς εξοπλισμό (ούτε φανέλες δεν είχε) και οι 16 χρονοι ποδοσφαιριστές της γνώρισαν το πιο σκληρό πρόσωπο της ΕΠΟ και της επιτροπής εφέσεων της. Παρόλα αυτά κατόρθωσε και παρέμεινε στην κατηγορία. Αυτή η προσπάθεια των φιλάθλων που κράτησαν όρθια μια ομάδα κύριε νομικέ σύμβουλε είναι μοναδική στην χώρα. Μόνο σεβασμό αξίζει και όχι προσβολές.
5. Προφανώς εάν στην ομάδα μας υπήρχε η προηγούμενη διοικητική κατάσταση (από την οποία ο ΑΟΚ έχει απεμπλακεί) δεν θα τολμούσατε τέτοια συμπεριφορά, «δρυός πεσούσης…» που λένε. Την υπεροψία σας την απευθύνετε σε απλούς φιλάθλους χωρίς πούρα και δύναμη. Επιβεβαιώνεται έτσι η φράση που κυκλοφορεί ευρέως στην πόλη της Καβάλας: «Ε ρε Ψωμιάδης που τους χρειάζεται…».
Κύριε νομικέ σύμβουλε, η διοίκηση της ομάδα μας θα συναντηθεί μαζί σας και στο μέλλον λόγω των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν και πιστέψτε μας δεν θα φαντάζει στα υπεροπτικά μάτια σας τόσο αδύναμη όσο την θεωρήσατε. Ελπίζουμε και αναμένουμε να δείξετε μεγαλύτερο σεβασμό στην ομάδα των Καβαλιωτών, στην ιστορία της και στην ίδια την πόλης της Καβάλας.
«ΟΨΟΜΕΘΑ ΕΙΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣ».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΛΕΣΧΗΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Print Friendly

Ασημένια η Κορακάκη

Ασημένια η Κορακάκη

Οκτώβριος 08, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments