ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 10 Ιουνίου 2013
  • Views248

«Η Ελλάδα βρίσκεται στον αστερισμό λίγο πριν την ανάκαμψη», είπε από το βήμα του προσυνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας της Ν.Δ. το οποίο πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Η τρικομματική κυβέρνηση έχει διαφωνίες κυρίως ιδεολογικές αλλά έχει καταφέρει μέσα σε 11 μήνες που κυβερνά να σταθεροποιήσει τη χώρα και να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση απέτρεψε την αποσταθεροποίηση της χώρας και έχει ανατρέψει την κατάσταση, διαψεύδοντας τους επαγγελματίες καταστροφολόγους, που φθάνουν ακόμα και στα όρια υπονόμευσης της χώρας».

Σχετικά με το ΔΝΤ σημείωσε ότι «τα λάθη τα είχαμε επισημάνει από το πρώτο μνημόνιο, αλλά σήμερα πλέον δεν έχει νόημα να κοιτάζουμε πίσω και προχωράμε μπροστά».

«Το μόνο μελανό σημείο των τελευταίων χρόνων είναι οι νεοναζί» είπε ο Αντώνης Σαμαράς και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «υπηρετεί τους νεοναζί όταν ζητά να νομιμοποιηθούν όλοι οι μετανάστες». Κατηγόρησε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό και για το γεγονός ότι«υπονομεύει τη χώρα να βγει από την κρίση διώχνοντας επενδυτές».

Ακόμη, μίλησε για την προσέγγιση της Ελλάδας με την Κίνα στον τομέα των επενδύσεων τονίζοντας ότι η χώρα μας πρέπει να αξιοποιήσει τη στρατηγική της θέση στην Ανατολική Μεσόγειο. «Η Ελλάδα είναι προνομιακό σημείο στο χάρτη» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε και με κατοίκους από τις Σκουριές της Χαλκιδικής, οι οποίοι ήθελαν να του διαβιβάσουν την αντίθεσή τους στην επένδυση της εξόρυξης χρυσού, αλλά και τις νομικές παρεκκλίσεις, που, όπως υποστηρίζουν, έχει κάνει η εταιρεία.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments