ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ — 05 Δεκεμβρίου 2012
  • Views733

Ο Δήμος Καβάλας συμμετείχε στην εναρκτήρια συνάντηση του διευρωπαϊκού έργου InTourAct «Ολοκληρωμένα Σχέδια Δράσης για τον Τουρισμό στην Νότιο-Ανατολική Ευρώπη» που πραγματοποιήθηκε στις 29 και 30 Νοεμβρίου στη πόλη Ρίμινι της Ιταλίας.

Τα επόμενα δύο χρόνια, η Καβάλα από κοινού με τους εταίρους του έργου InTour Act, θα επιδιώξει να σχεδιάσει και να υλοποιήσει δραστηριότητες ικανές να βοηθήσουν στην ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ έργων και πολιτικών που αφορούν τον τουρισμό, στην προβολή της ευρύτερης περιοχής του Δήμου και στην ενίσχυση της βιωσιμότητας του τουριστικού προϊόντος.

Το εταιρικό σχήμα του έργου InTourAct περιλαμβάνει ορισμένους από τους γνωστότερους τουριστικούς προορισμούς της περιοχής που καλύπτει το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα διακρατικής συνεργασίας «Νότιο-Ανατολική Ευρώπη»:  τις επαρχίες του Ρίμινι και του Λέτσε από την Ιταλία, το Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, τις λίμνες Balaton (Ουγγαρία) και Kranj (Σλοβενία)  ή ακόμη την πρωτεύουσα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, το Σεράγεβο και τον Δήμο του Μπλαγκόεβγκραντ από τη γειτονική Βουλγαρία.

«Το γεγονός ότι ο Δήμος Καβάλας είναι ένας από τους βασικούς εταίρους του έργου» ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής, «αποτελεί αναγνώριση των ικανοτήτων του να ανταποκριθεί σε ιδιαίτερα απαιτητικά έργα και κυρίως αντιπροσωπεύει μια αξιόλογη ευκαιρία να υποστηρίξει έμπρακτα το όραμα του για μία βιώσιμη αξιοποίηση των πολιτιστικών και φυσικών πόρων του επ’ ωφελεία του συνόλου της περιοχής του Δήμου και των κατοίκων του».

Το αμέσως επόμενο βήμα είναι η σύσταση τεσσάρων ομάδων εργασίας  με αντικείμενο το Περιβάλλον, την Κινητικότητα, τον Πολιτισμό, την Καινοτομία και την Κατάρτιση στον τομέα του Τουρισμού.

Στις εν λόγω ομάδες εργασίες θα κληθούν να συμμετέχουν εκπρόσωποι των φορέων του τουρισμού και άλλοι εμπλεκόμενοι με στόχο να συνεισφέρουν στη διαμόρφωση μίας κοινής εκστρατείας μάρκετινγκ για όλους τους εταίρους του έργου, όπως και την προετοιμασία κοινής πρότασης υποψηφιότητας για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Προορισμών Αριστείας (EDEN-European Destinations of Excellence).

Η πρώτη φάση αυτής της προσπάθειας θα συζητηθεί στην επόμενη συνάντηση του έργου InTourAct, η οποία μετά από πρόταση του δημάρχου Κωστή Σιμιτσή, θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα στις  21 και 22 Μαρτίου 2013.

Print Friendly

ΦΕΞ | 6ο Micro μ Festival

ΦΕΞ | 6ο Micro μ Festival

Σεπτέμβριος 28, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments