ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 29 Ιουλίου 2013
  • Views150

Έχουν υποβληθεί 3,3 εκατομμύρια δηλώσεις, αλλά εκκρεμούν περίπου 1 εκατομμύριο για τις οποίες μπορεί να απαιτηθεί νέος έλεγχος στη ΔΟΥ- Μισό εκατομμύριο ιδιοκτήτες θα πληρώσουν μισό δισ. ευρώ με τα εκκαθαριστικά του ΦΑΠ 2011

Νέος γύρος ταλαιπωρίας για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογουμένους που, αφού πήραν κλειδάριθμο, συνωστίζονται ξανά στα γκισέ των εφοριών και μετά την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης, για να δώσουν εξηγήσεις, όπως είχε αποκαλύψει το newmoney.gr πριν μισό μήνα.

Το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι πολλοί φορολογούμενοι καλούνται να προσκομίσουν στη ΔΟΥ τα δικαιολογητικά τους, στη οποία «πανηγυρίζει» επειδή -όπως αυτολεξεί αναφέρει-  «φέτος με την κατάργηση της χρονοβόρας διαδικασίας καταστάσεων επεξεργασίας ο φόρτος στις ΔΟΥ θα είναι σημαντικά μειωμένος». Παραλείπει προφανώς να πει ότι ο «φόρτος» ήταν πολύ μεγάλος προ μηνός, όταν σχεδόν 5 εκατομμύρια φορολογούμενοι κατέκλυζαν τις ΔΟΥ για να πάρουν κλειδάριθμο.

Σύμφωνα πάντως με τη Γενική Γραμματεία Πλροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, η τέταρτη αποστολή εκκαθαριστικών σημειωμάτων στους φορολογούμενους ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες, ενώ έτοιμα είναι και τα εκκαθαριστικά σημειώματα του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας 2011 για 322.829 φορολογούμενους.

Πρόκειται για τη δεύτερη παρτίδα με την οποία ολοκληρώνεται η εκκαθάριση για τον ΦΑΠ του 2011 σε σύνολο 499.366 φορολογούμενων ιδιοκτητών ακινήτων που θα πρέπει να καταβάλλουν συνολικό φόρο 502.593.119 ευρώ.

Το ποσό αυτό θα πρέπει να καταβληθεί σε 7 μηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης από τον Αύγουστο. Επίσης τον Αύγουστο αναμένεται να ολοκληρωθεί και η εκκαθάριση του ΦΑΠ για το 2012.

Συνολικά με την 4η εκκαθάριση έχουμε τα εξής αποτελέσματα:

[table id=25 /]

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments