ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 18 Φεβρουαρίου 2013
  • Views168

Όχι μόνο δεν θα υπάρξει μείωση του κατώτατου μισθού αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του «Π» συζητήθηκε η δυνατότητα βελτίωσής του. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατέθεσε πρόταση στους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για τη βελτίωση του κατώτατου μισθού την οποία συζήτησαν οι εταίροι όπως παραδέχτηκε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η σύσκεψη διήρκεσε περισσότερο από όλες τις προηγούμενες φορές και ολοκληρώθηκε μετά από τρεις ώρες. Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συζήτησαν δράσεις για τη μείωση της ανεργίας, την αύξηση της ρευστότητας στην αγορά και για την ανάπτυξη.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε ότι «Σήμερα τέθηκε στο τραπέζι η πραγματική οικονομία, τα πραγματικά προβλήματα που βιώνει η κάθε οικογένεια». Πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι  θα καταρτιστεί ειδικό πρόγραμμα για την πρόνοια 700.000 ανέργων, ενώ είπε ότι θα μεταφερθούν πόροι από το ΕΣΠΑ στο κοινωνικό ταμείο.

Νωρίτερα, ο  Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης δήλωσε ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις από το Δημόσιο, αναφέροντας ότι συζήτησαν «για την οικονομία και ιδιαιτέρως για την ανεργία. Όλοι οι άνεργοι θα πρέπει να έχουν υγειονομική περίθαλψη. Η ανεργία αντιμετωπίζεται με ανάπτυξη, μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας».

 

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments