ΡΟΔΟΠΗ — 07 Μαρτίου 2013
  • Views131

Καθώς εντείνονται οι συζητήσεις για το μέλλον της Ευρώπης και με αφορμή το «Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013», το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής και οι Νέοι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές Κομοτηνής προγραμματίζουν ενημερωτική ημερίδα με τίτλο «Η Ευρώπη του Αύριο: Προκλήσεις και Προοπτικές», την Τρίτη 12 Μαρτίου 2013 και ώρα 18:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του  Εμπορικού  και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Ροδόπης.

 Στόχο της ημερίδας αποτελεί η ανάδειξη κρίσιμων θεμάτων για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Δημοκρατίας και της Συμμετοχής των Πολιτών.

Mέσα από έναν ανοιχτό διάλογο με τους συμμετέχοντες, οι οποίοι με την κατάθεση των προβληματισμών, των ανησυχιών των ιδεών και των οραμάτων τους για την Ευρώπη του αύριο,  θα συνδιαμορφώσουν το δημόσιο διάλογο σε μια περίοδο μεταβατική πολιτικά για την Ε.Ε., που ενόψει και των ευρωεκλογών του 2014, η φωνή των πολιτών πρέπει να είναι «παρούσα».

 Κεντρικοί ομιλητές στην ημερίδα θα είναι οι:

Δημήτριος Κατσούδας, τ. Γενικός Γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Υπουργείου Εξωτερικών,

 «Ευρώπη- Ελλάδα: Η Κρίση και το Μέλλον του Ευρωπαϊκού εγχειρήματος», Σχολιασμός από τον Σωτήρη Σέρμπο, Λέκτορα Διεθνούς Πολιτικής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Σπύρος Νάκος, Υπεύθυνος Πληροφόρησης Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, Μέλος της Ομάδας της Ευρώπης «Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013: άμεση συμμετοχή των πολιτών ή προοπτική με αδυναμίες»

 Συντονισμός Συζήτησης: Λουίζα Σαλτσίδου, Υπεύθυνη Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments