ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 19 Μαρτίου 2013
  • Views147

Καταγγελία στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.Ε.Π.Ε.) έκανε η ΕΣΗΕΑ αναφορικά με τον ραδιοφωνικό σταθμό της «Εκκλησίας της Ελλάδος» για τις απολύσεις τριών δημοσιογράφων την προηγούμενη εβδομάδα.

Το συνδικαλιστικό όργανο χαρακτηρίζει παράνομες τις απολύσεις των δημοσιογράφων και καταγγέλλει ότι έχασαν τις δουλειές τους γιατί αρνήθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με σημαντική μείωση αποδοχών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Κύριοι,

Σας καταγγέλλουμε τ ο «Επικοινωνιακό και Μορφωτικό Ίδρυμα της Εκκλησίας της Ελλάδος» που λειτουργεί τον ραδιοφωνικό σταθμό «Εκκλησία της Ελλάδος 89,5 FM » και εδρεύει στην Αθήνα στην οδό Ιασίου αρ. 1 Κολωνάκι, όπως νομίμως εκπροσωπείται, διότι εντελώς παράνομα και καταχρηστικά προέβη στην απόλυση τριών συναδέλφων δημοσιογράφων.

Ειδικότερα, η καταγγελλόμενη εργοδότρια, μετά τις ατομικές συμβάσεις, την υπογραφή των οποίων επέβαλε στους δημοσιογράφους, που εργάζονται στον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, με όρους διαφορετικούς αυτών των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και ειδικότερα με σημαντική μείωση των αποδοχών τους, απέλυσε τους συναδέλφους Αντωνέλλου, Σ. Χριστοδούλου και Μπλάθρα, διότι αντιστάθηκαν και δεν υπέγραψαν τις εν λόγω «μειωτικές» συμβάσεις εργασίας.

Η εργοδότρια εταιρεία εκμεταλλευόμενη την ανασφάλεια των εργαζομένων, όσον αφορά στην διατήρηση των θέσεων εργασίας, “υφάρπαξε” τη συναίνεσή τους στις μειώσεις των αποδοχών τους και λειτουργώντας εκδικητικά απομάκρυνε τους τρεις συναδέλφους που δεν υπέγραψαν.

Επειδή οι πράξεις της καταγγελλόμενης εταιρείας παρεκκλίνουν από τα νόμιμα όρια ζητούμε να προχωρήσετε στις νόμιμες ενέργειες».

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments