ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 11 Απριλίου 2013
  • Views161

Η ενότητα της εργατικής τάξης τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, παρουσιάζοντας την εισήγηση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ στο 19ο συνέδριο του κόμματος.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «το ΚΚΕ δεν κρύβει ότι ως πρωτοπόρο οργανωμένο τμήμα της εργατικής τάξης, έχει στρατηγικό σκοπό το σοσιαλισμό – κομμουνισμό, την ανατροπή της αστικής εξουσίας και την κατάκτηση της πολιτικής εξουσίας από την εργατική τάξη».

Σύμφωνα με την Παπαρήγα, η πολιτική συμμαχιών του ΚΚΕ εδράζεται «πάνω στην αντικειμενική αναγκαιότητα να προωθηθεί η ενότητα δράσης της εργατικής τάξης και η κοινή δράση της με τους μισοπρολετάριους, τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και τη φτωχή αγροτιά».

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ σημείωσε ακόμη τους στόχους του κόμματος της τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι: «Ταυτόχρονα το 19ο Συνέδριο δίνει απάντηση στο πιεστικό ερώτημα πώς θα οργανωθεί ο αγώνας απόκρουσης των βάρβαρων ταξικών αντιλαϊκών μέτρων από οποιαδήποτε κυβέρνηση διαχείρισης της κρίσης και των συμφερόντων των μονοπωλίων, είτε με κορμό τη ΝΔ είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε με κυβέρνηση του λεγόμενου αντιμνημονιακού τόξου από τη λαϊκή Δεξιά ως την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά.

Απαιτείται να απαλλαγούμε από κάθε πνεύμα πρακτικισμού, χαλαρότητας, προχειρότητας, ώστε όλα τα σφυριά να χτυπάνε στον ίδιο στόχο: Να συσπειρώνονται οι αντιμονοπωλιακές αντικαπιταλιστικές δυνάμεις στη βάση της κοινής δράσης και με τα δικά τους καθήκοντα κατά κλάδο και χώρο».

Απαντώντας σε όσους κατηγορούν το κόμμα ότι παραπέμπει τα πάντα στο σοσιαλισμό, χωρίς να δίνει πάλη για τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων, η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ σημείωσε: «Σηκώσαμε στις πλάτες μας το μεγαλύτερο βάρος των αγωνιστικών κινητοποιήσεων».

Ανέφερε επίσης ως παραδείγματα τη στάση που τήρησε το Κομμουνιστικό Κόμμα όσον αφορά τα «χαράτσια», τις απεργιακές κινητοποιήσεις για τις συλλογικές συμβάσεις, για όλα τα μνημονιακά μέτρα, για τα αγροτικά προβλήματα και άλλα.

Η Παπαρήγα δεν παρέλειψε να εξαπολύσει πυρά προς τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε ότι «απέβαλε πολύ γρήγορα υποσχέσεις και ριζοσπαστικά συνθήματα, αυτά που τον έκαναν δημοφιλή σε αριστερές, ριζοσπαστικές μάζες».

Διαχώρισε επίσης τη θέση του ΚΚΕ από αυτή του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά τη διακυβέρνηση της χώρας. «Είναι», είπε, «άλλη η πρόταση του ΚΚΕ για διακυβέρνηση της εργατικής λαϊκής εξουσίας και άλλη η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για κυβέρνηση της Αριστεράς ή με κορμό την Αριστερά».

«Στη μια περίπτωση έχουμε ριζική αλλαγή πολιτικής εξουσίας, στην άλλη αλλαγή κυβέρνησης που θα κινηθεί στην ίδια τροχιά με την προηγούμενη, από τη στιγμή που ο ηγέτης των αποφάσεων και των επιλογών για την ανάκαμψη θα είναι τα μονοπώλια, το κεφάλαιο», πρόσθεσε.

Υποστηρίζει μάλιστα: «Όλα τα κόμματα μιλάνε για κλέφτες, διεφθαρμένους, και μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο βλέπει ότι έχει πιθανότητα να κυβερνήσει, μιλάει για «κλεπτοκρατία», για καλούς και κακούς επιχειρηματίες, για κυβέρνηση της διαπλοκής, ώστε να απαλλαγεί από όποιες δεσμεύσεις ανέλαβε στις τελευταίες εκλογές ότι θα έπαιρνε μέτρα κατά των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων».

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments