ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 26 Ιουλίου 2012
  • Views158

Δημοσίευμα του Κυριακάτικου Βήματος στις 22/7/2012 ανέφερε “σύμφωνα με το πρόγραμμα, για να καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, το τρίτο τρίμηνο του 2012, η Ελλάδα προβλέπεται να λάβει 31,3 δις ευρώ από το ευρωπαϊκό ταμείο EFSF και επίσης να συνεισφέρει 1 δις ευρώ από αποκρατικοποιήσεις.” (!!)

Ας δούμε λοιπόν πώς θα … διανεμηθεί το εν λόγω ποσό :

α) 23,8 δις ευρώ (ποσοστό 76%) θα χρησιμοποιηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (!!)

β)  4,6 δις ευρώ (ποσοστό 14,6%) θα χρησιμοποιηθούν για την πληρωμή τόκων και χρεολυσίων (!!)

γ)  1,3 δις ευρώ (ποσοστό 4%) αφορά την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς επιχειρήσεις, και

δ) 2 δις ευρώ (ποσοστό 6%) για την αποπληρωμή εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου (δηλαδή … πάλι στις τράπεζες) (!!)

Τίποτε, ούτε λεπτό του ευρώ στην πραγματική οικονομία, στην ανάπτυξη, στη δημιουργία προοπτικής θέσεων εργασίας, ή έστω στη χρηματοδότηση του δημοσίου ελλείμματος !!

Αν βέβαια προσθέσετε και τα παραπάνω ποσά, προκύπτει άθροισμα 31,7 δις ευρώ, 400 εκ. ευρώ δηλαδή παραπάνω από την … δόση του EFSF. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει οπωσδήποτε το Ελληνικό Δημόσιο να καλύψει το ποσό αυτό (τουλάχιστον) από τις αποκρατικοποιήσεις (του 1 δις) που αναφέρονται παραπάνω.

Με ποιο τρόπο θα γίνει αυτό και μάλιστα μέχρι τα τέλη Αυγούστου ; Με … fast track ανάθεσης δημοσίων επιχειρήσεων (όπως η ΑΤΕ) ;

Αντί λοιπόν να χρηματοδοτούμε την ανάπτυξη των επιχειρήσεων με προοπτική την δημιουργία θέσεων εργασίας, την παιδεία για να (πχ) χτίσουμε καινούργια σχολεία, τα νοσοκομεία για ν’αρχίσουν πλέον να προσφέρουν χωρίς προβλήματα την πραγματική δωρεάν υγειονομική κάλυψη των ασθενών τους, τα ασφαλιστικά μας ταμεία ώστε να ξεφύγουν από τη μέγγενη των δυσθεώρητων χρεών τους και τόσα άλλα παραδείγματα που θα μπορούσε κανείς να αναφέρει, εμείς -κατόπιν εντολών και … προβλέψεων του προγράμματος- χρηματοδοτούμε … τις τράπεζες.

Και αυτά τα ποσά, εγγράφονται ως … Δημόσιο Χρέος !!

Τα χρωστάμε δηλαδή εσείς κι εγώ, όλοι μας …

Εάν αυτό δεν είναι ο μόνος και σίγουρος δρόμος προς την απόλυτη οικονομική και εθνική υποταγή της χώρας προς τους ξένους δυνάστες (συγνώμη) δανειστές μας, τότε τι άλλο μπορεί να είναι ;

Γιατί … διάσωση και βοήθεια, δεν το λες …

Γεώργιος Τσακίρης

Πολιτευτής Καβάλας Ανεξάρτητων Ελλήνων

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments