ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 25 Ιουνίου 2013
  • Views152

Ξεκίνησαν χθες το πρωί οι εργασίες για να τοποθετηθούν καινούργια κάγκελα στις δύο ράμπες που βρίσκονται αριστερά και δεξιά από το κτίριο της Βουλής.

Τα νέα σταθερά κάγκελα θα αντικαταστήσουν τα γκρι κιγκλιδώματα που τοποθετούνται προσωρινά στις ράμπες κάθε φορά που έχει διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας. Η εντύπωση που αποκομίζει όποιος τα βλέπει είναι ότι τα κάγκελα τοποθετήθηκαν για να ενισχύσουν την ασφάλεια του Κοινοβουλίου προστατεύοντάς το από διαδηλωτές. Πηγές από τη Βουλή ξεκαθαρίζουν, ωστόσο, ότι η παρέμβαση γίνεται για λόγους αισθητικής και μόνο.

Η απόφαση για την τοποθέτησή τους, άλλωστε, ελήφθη από τη Βουλή και όχι από το φρουραρχείο το οποίο είναι υπεύθυνο για θέματα ασφαλείας. Τα νέα κάγκελα είναι σκούρα πράσινα, και όχι γκρι όπως τα κιγκλιδώματα που αντικατέστησαν, ενώ έχουν τοποθετηθεί σε δύο επίπεδα. Στο χαμηλότερο επίπεδο, που βρίσκεται πιο κοντά στη λεωφόρο Αμαλίας, τα κάγκελα έχουν μικρό ύψος. Λίγα μέτρα πιο πέρα έχει τοποθετηθεί ψηλή καγκελόπορτα, η οποία ανοίγει για να περνούν πεζοί και αυτοκίνητα.

Αρμοδιότητες
Η Βουλή πάντως δεν μπορεί να αποφασίσει για καμία παρέμβαση, αισθητική ή άλλη, στον χώρο μπροστά από το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, αφού οι αρμοδιότητές της περιορίζονται στις δύο ράμπες και στο προαύλιο του Κοινοβουλίου.

Η αρμοδιότητα για το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη ανήκει στην περιφέρεια και για τον λόγο αυτό δεν γίνονται εργασίες στο συγκεκριμένο σημείο.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments