ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 22 Μαρτίου 2012
  • Views122

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=nmCZ4vw-o2I[/tube]

Τον ανήφορο έχουν πάρει για τα καλά οι τιμές των υγρών καυσίμων στην Ελλάδα, καθώς σε πάρα πολλά μέρη της Ελλάδας τα πρατήρια υγρών καυσίμων πωλούν την αμόλυβδη βενζίνη με περισσότερα από 2 ευρώ το λίτρο, ενώ η μέση τιμή της βενζίνης ξεπερνάει, πλέον, το 1 € και 80 λεπτά.

Οι ιδιοκτήτες ΙΧ βρίσκονται πλέον σε απόγνωση καθώς αντιλαμβάνονται ότι δεν είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν τα οχήματά τους μιας και το κόστος για την μετακίνησή τους είναι ιδιαίτερα υψηλό και δυσβάσταχτο. Αλλά και οι επαγγελματίες οδηγοί βρίσκονται κυριολεκτικά με την πλάτη στον τοίχο, καθώς το λιγοστό τους εισόδημα εξανεμίζεται από τις δαπάνες για τα λειτουργικά τους έξοδα.

Το ΙΝΚΑ προέβη, χθες, σε σκληρή ανακοίνωση για το θέμα των τιμών των καυσίμων. Όπως καταγγέλει το ΙΝΚΑ η πρόσφατα απεργία της ΠΝΟ χρησιμοποιείται ευρέως ως δικαιολογία για ανατιμήσεις στις τιμές των υγρών καυσίμων.

Συνεχώς φτάνουν οι πληροφορίες για πέρα ως πέρα αδικαιολόγητες αυξήσεις των τιμών της βενζίνης στη νησιωτική χώρα. Επίσημη αιτιολογία δεν υπάρχει, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι η πρόφαση αυτή την φορά είναι η απεργία των ναυτικών, η απεργία της Π.Ν.Ο. και τελικά η αμόλυβδη βενζίνη σε πρατήρια σε πολλά νησιά της χώρας διαμορφώνεται πάνω από 2 ευρώ το λίτρο.

Η οργάνωση ζητάει «να σταματήσει η αδιαφορία και ανικανότητα του ανύπαρκτου κράτους των αγορών» και συμπληρώνει

Οι αγορές δεν αυτορυθμίζονται, απλά κερδοσκοπούν. Η επίκληση της απεργίας της Π.Ν.Ο. ως λόγου αύξησης των τιμών είναι ευνόητο ότι δεν μπορεί καν να διατυπωθεί.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments