ΚΑΒΑΛΑ — 05 Ιανουαρίου 2012
  • Views423

Προ ημερών (για την ακρίβεια, στις 29/12), αναφερθήκαμε σε ένα δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΝΗΜΕΡΟΣ, σύμφωνα με το οποίο είχε γίνει μια καταγγελία στα γραφεία της εφημερίδας. Σύμφωνα με την καταγγελία αυτή, υπάλληλοι ιδιωτικής εταιρείας, που εργάζονται στο τηλεφωνικό κέντρο του Ιδρύματος, “τοποθετήθηκαν” σε γραφείο, στο οποίο γίνεται η διαχείριση των φακέλων για τις συντάξεις του ΚΕΠΑ (ΚΕντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας), το οποίο ελέγχει το ποσοστό αναπηρίας των αιτούντων και επιτρέπει την χορήγηση αναπηρικής σύνταξης σε όσους την δικαιούνται.

Αναζητήσαμε την διευθύντρια του ΙΚΑ Καβάλας, Ελένη Κωστή-Μελισσοπούλου, προκειμένου να απαντήσει στην καταγγελία αυτή. Η απάντηση της (αλλά και αυτή που έδωσε ο διευθυντής του ιατρικού τμήματος του ΙΚΑ Καβάλας, Ηλίας Καζόπουλος) ήταν άκρως διαφωτιστική:

Την δεδομένη χρονική στιγμή, η ελεγκτική επιτροπή του ΚΕΠΑ απαρτίζεται από έναν ιατρό (ο οποίος, συχνά, έρχεται από την Θεσσαλονίκη) και μια υπάλληλο του ΙΚΑ, η οποία αναλαμβάνει την γραμματειακή υποστήριξη της επιτροπής (η ίδια υπάλληλος τυγχάνει να είναι και γραμματέας της κ. Κωστή-Μελισσοπούλου). Λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας της επιτροπής (ο οποίος αυξήθηκε ακόμα περισσότερο το τελευταίο χρονικό διάστημα, εξαιτίας της επανεξέτασης όλων όσων ελάμβαναν αναπηρική σύνταξη, καθώς εμφανίστηκαν -σε άλλα μέρη της Ελλάδας- άνθρωποι που ελάμβαναν την αναπηρική σύνταξη χωρίς να την δικαιούνται), η ιδιωτική εταιρία που έχει αναλάβει, μετά από σχετικό διαγωνισμό, την διεκπεραίωση των τηλεφωνικών κλήσεων προς το ΙΚΑ σε πανελλαδική βάση, απέσπασε προσωρινά 2 τηλεφωνήτριες, με αποκλειστικό καθήκον την υποβοήθηση τς γραμματειακής υποστήριξης.

Πιο συγκεκριμένα, οι 2 τηλεφωνήτριες ανέλαβαν να καταγράφουν τα τηλεφωνήματα όσων επιθυμούσαν να κλείσουν κάποιο ραντεβού προκειμένου να εξεταστούν από την επιτροπή του ΚΕΠΑ και να παραδίδουν τον κατάλογο με τα ραντεβού στην αρμόδια επιτροπή. Καμία άλλη αρμοδιότητα δεν παραχωρήθηκε στις 2 υπαλλήλους (για να παραχωρηθεί, μάλιστα, οποιαδήποτε άλλη αρμοδιότητα σε αυτές τις υπαλλήλους σχετικά με την επιτροπή του ΚΕΠΑ θα έπρεπε να λάβουν κωδικούς για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του ΙΚΑ Καβάλας, κάτι που προβλέπεται μόνο για τους μόνιμους υπαλλήλους).

Στην επικοινωνία που είχαμε, τόσο με την κ. Μελισσοπούλου όσο και με τον κ. Καζόπουλο, οι δύο διευθυντές εξέφρασαν την ιδιαίτερη ικανοποίησή τους για την βοήθεια που έδωσαν οι 2 τηλεφωνήτριες στα μέλη της ελεγκτικής επιτροπής του ΚΕΠΑ, καθώς η έλλειψη προσωπικού καθιστά ιδιαίτερα δύσκολο το έργο της επιτροπής (ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα).

Συνεπώς, μετά και τις απαντήσεις που έδωσαν η κ. Μελισσοπούλου και ο κ. Καζόπουλος, το θέμα θεωρείται λήξαν.

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments