ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 03 Οκτωβρίου 2012
  • Views171

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=rb08Ks4iD8c[/tube]

Μια πρόταση σοκ έχει πέσει στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου με στόχο την αύξηση των εσόδων και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με το “Βήμα”, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει την πιθανότητα να αντικαταστήσει το τέλος επιτηδεύματος των 500 ευρώ και να βάλει στη θέση του έναν νέο κεφαλικό φόρο ύψους 1000 ευρώ.

Ο φόρος θα επιβληθεί σε κάθε επιχείρηση και κάθε επαγγελματία και αν εγκριθεί θα περιληφθεί στο νέο πακέτο μέτρων.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το παραπάνω ποσό θα συμψηφίζεται με τον φόρο που θα προκύπτει για τον επιδευματία από την εφαρμογή συντελεστή 35% από το πρώτο ευρώ με παράλληλη κατάργηση του αφορολογήτου.

Αν ο φόρος που θα προκύπτει με τον συντελεστή 35%, είναι κάτω από τα 1.000 ευρώ, τότε θα ισχύει ο νέος φόρος. Αν είναι μεγαλύτερος τότε ο επαγγελματίας θα πληρώνει το ποσό που θα προκύπτει με το 35%.

Το οικονομικό επιτελείο προσδοκά από το συγκεκριμένο μέτρο φορολογικά έσοδα, που θα ξεπεράσουν τα 700 εκατ. ευρώ.

Νέα επιστολή του πρόεδρου της ΟΕΒΕ Καβάλας προς τους βουλευτές

Θέμα: Συνέχεια ερωτήσεων

Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές,

Με μεγάλη αγωνία αναμέναμε τις απαντήσεις σας στο ερώτημα της από 1 Οκτωβρίου 2012 επιστολής μας. Εμείς, καλοπροαίρετα, λαμβάνουμε την σιωπή σας ως αποδοχή του συλλογισμού μας. Δηλαδή, για να περισσέψει σε έναν φορολογούμενο επαγγελματία 10.000€ το χρόνο θα πρέπει με βάση τα νέα μέτρα να έχει εισόδημα 35.000€, καθώς η διαφορά θα είναι υποχρεώσεις φόρων και εισφορών. Αφού λοιπόν αποδέχεστε τον ανωτέρω συλλογισμό, αποδέχεστε έμμεσα και το γεγονός ότι ο επαγγελματίας αυτός πρέπει να έχει ετήσιο τζίρο 120.000€ και αυτό εάν δουλεύει με 30% κέρδος (120.000€ Χ 30% = 36.000€ εισόδημα). Το ερώτημα μας λοιπόν είναι ξανά απλό και έτσι απλά και λαϊκά επιθυμούμε να μας απαντήσετε. Που θα βρει ο μικρομεσαίος επαγγελματίας τόση δουλειά ώστε ο τζίρος του να φτάσει τις 120.000€ τον χρόνο; Προσέξτε το ερώτημα δεν είναι ρητορικό αλλά πραγματικό.

Και σας δηλώνουμε ευθέως ότι εάν μας δώσετε μια πειστική απάντηση σε αυτό το ερώτημα τότε θα υπογράψουμε και εμείς τα νέα μέτρα. Μην ξεχνάτε ότι δεν αρνηθήκαμε ποτέ να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας προς το δημόσιο. Αλλά σας θυμίζουμε ότι για να πληρώσουμε πρέπει καταρχήν να μπορούμε να ζούμε και εμείς και οι οικογένειες μας.

Τέλος επειδή αυτονόητες απαντήσεις στο ανωτέρω ερώτημα δεν υπάρχουν, παρακαλούμε πολύ να μας γνωρίστε τις απόψεις σας επί του θέματος όχι αργότερα από την Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012.

Με τιμή και αγωνία

Παναγιώτης Αρσονιάδης
Πρόεδρος ΔΣ

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments