ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 28 Φεβρουαρίου 2013
  • Views194

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο 26χρονος οπαδός του ΟΦΗ για τη δολοφονία του νεαρού Ρουσάκη από τα Μάλια. Στον δράστη δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό. Ο 26χρονος κρίθηκε ένοχος χωρίς να του αναγνωριστεί ο “βρασμός ψυχής” ούτε όμως το ότι βρισκόταν σε άμυνα. Στα κλάματα του 26χρονου αντέδρασε η οικογένεια του θύματος, απαντώντας “να σε σφάξω κι εγώ και μετά να κλαίω”.

Οι παρεμβάσεις εκ μέρους της οικογένειας ήταν συχνές και κατά τη διάρκεια των αγορεύσεων, ενώ η μητέρα, τραγική φιγούρα, βρισκόταν στη δικαστική αίθουσα κρατώντας μια φωτογραφία του αδικοχαμένου γιου της.

Σε ότι αφορά τον 24χρονο κρίθηκε αθώος για την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στην ανθρωποκτονία, αλλά ένοχος για τις πλημμεληματικές πράξεις της διατάραξης κοινής ειρήνης χωρίς καλυμμένα χαρακτηριστικά, της συμπλοκής και της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Αθώοι κρίθηκαν 8 κατηγορούμενοι, ενώ οι υπόλοιποι 11 κρίθηκαν ένοχοι για διατάρξη κοινής ειρήνης απο άτομα που δεν έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και για συμπλοκή.

Σε ό,τι αφορά τους αστυνομικούς, η Εισαγγελέας δικαιολόγησε τη μη παρέμβασή τους, καθώς όπως είπε, “φοβήθηκαν”. Αν παρενέβαιναν, όπως είπε, “ενδεχομένως σήμερα να ήταν αυτοί τα θύματα ή οι κατηγορούμενοι”.

Λάβρος ήταν η Εισαγγελέας απέναντι στις αντιλήψεις και την οπαδική αντίληψη που προκαλεί συμπλοκές, με αποκορύφωμα τη δολοφονία ενός ανθρώπου. “Δεν καταλαβαίνω τις συμπεριφορές και τις απόψεις αυτές περι Αλικαρνασσιωτών, ΟΦΗτζήδων, Παναθηναϊκών… Το πρόβλημά τους ας το έχουν στο σπίτι τους. Αν το βγάζουν έξω από το σπίτι τους, θα υποστούν τις συνέπειες” – είπε η Εισαγγελέας, με την πλευρά της οικογένειας του θύματος να ξεσπά σε χειροκροτήματα.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments