ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΓΓΑΙΟ — 24 Ιανουαρίου 2013
  • Views391

Δελτίο τύπου δήμου Παγγαίου

Ο Νομαρχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία, Εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Πράσινη Βιώσιμη Απασχόληση», πραγματοποίησε την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013, στο Αμφιθέατρο Δημοκρατίας στην Ελευθερούπολη, ενημερωτική ημερίδα για Έργο: «Τοπική δράση για την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικά ομάδων μέσα από την προώθηση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας στον δυναμικό κλάδο της «πράσινης» οικονομίας στην περιοχή του Νομού Καβάλας».

Την εκδήλωση συντόνισε η ο πρόεδρος του Ν. Συλλόγου ΑμεΑ, Μάκης Κρεμμύδας, ενώ μετά το άνοιγμα των εργασιών, ο δήμαρχος Παγγαίου, Βασίλειος Ξουλόγης, απηύθυνε χαιρετισμό.            Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση της εισήγησης των γενικών προδιαγραφών- φιλοσοφίας του προγράμματος, από τον Κώστα Παπαδόπουλο, ενώ πριν ακολουθήσει ο διάλογος, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των τεχνικών λεπτομερειών, από τον Γρηγόρη Θεοδωρίδη.

Να σημειώσουμε, ότι η πρωτοβουλία για την υλοποίηση του προγράμματος ανήκει  στις κοινωνικές δυνάμεις του τόπου, οι οποίες δημιούργησαν την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Πράσινη Βιώσιμη Απασχόληση» για να βοηθήσουν το  ΤΟΠ/ΕΚΟ: Τοπικό Σχέδιο για τη Κοινωνική Επανένταξη Ευάλωτων Ομάδων, ως πρόταση διεξόδου από τον κοινωνικό – εργασιακό αποκλεισμό, με παράλληλη στόχευση  στην ενεργοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο απευθύνεται στους μακροχρόνια άνεργους άνω των 45 ετών, τα άνεργα άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται να περιέλθουν σε αυτή την κατάσταση, καθώς και σε άνεργα άτομα με αναπηρίες. Παράλληλα, αφορά σε ανέργους που έχουν ενδιαφέρον για ενασχόληση στον αγροτικό τομέα, που σκέφτονται την επιχειρηματικότητα ως διέξοδο στο μέλλον τους, είτε επιθυμούν να αποκτήσουν εξειδικευμένα προσόντα για την ενασχόληση στις αγροτικές επιχειρήσεις.

 Μεταξύ των εταίρων:

Η  Αναπτυξιακή Εταιρία Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καβάλας, η Αναπτυξιακή Καβάλας ΟΤΑ.Α.Ε, η Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Καβάλας- Δημωφέλεια, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Παγγαίου, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Περιβάλλοντος- Πολιτισμού—Αθλητισμού Νέστου (ΔΗ.ΚΟΙΕ.Π.Π.Α.Ν) – ΦΩΤΟΔΡΟΜΗ, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος- Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας, το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Καβάλας, το Επιμελητήριο Καβάλας, ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας, η Διεπαγγελματική Συνεργασία για τη διαχείριση του Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας για τις υπηρεσίες του προγράμματος LEADER στο Νομό Καβάλας Δεσμοί LEADER+ Ν.Καβάλας και ο Σύλλογος «ΠΝΟΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ & ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ».

 

Εκ του Γραφείου Δημάρχου     

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA                                       

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments